Четвер, 02.05.2024, 01:34

 

Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2008 » Вересень » 12 » Зміни тренерського штабу ФК "Буча" не буде!
Зміни тренерського штабу ФК "Буча" не буде!
16:09

- Василю Павловичу, розкажіть, що відбувалося на футбольному полі у Вишневому? Чи можете назвати основні причини, які призвели до поразки у цьому матчі ФК «Буча»?
Скажу, що обидві команди і Бучі, і Вишневого практично посідали однакові місця в кінці турнірної таблиці. Тому ця гра мала бути вирішальною – хто все-таки стане офіційним аутсайдером у першості Києво-Святошинського району.
Місто Вишневе, маючи добру інфраструктуру, потужні підприємства, але немає власного пристойного стадіону. Вважаю, що це неповага до людей, які там живуть.

Футбольне поле, якщо його можна назвати таким, - у занедбаному стані. Воно перекопане, немає нормального покриття, брудне, валяється побите скло. Ми ж звикли тренуватися на нормальних полях, показуючи якусь техніку, майстерність.
Знаючи, що там така ситуація, запропонували провести гру в Бучі. Але суперники відмовилися. Ми відіграли у гостях матч, програвши з рахунком 1:2. Нам соромно за поразку, навіть не зважаючи на ці обставини.

Сьогодні якість Чемпіонату Києво-Святошинського району – висока, а рівень футбольних полів - достатньо низький. Футбольні поля Бучі, Ворзеля, Гостомеля, Боярки, Новосілок – вони прекрасні та відповідають усім існуючим стандартам, навіть для проведення матчів другої ліги України. Але соромно мати такі поля, як у Вишневому.

- Розчарування від поразки велике?
Так, нам не пощастило – ми не маємо сьогодні того результату, якого б хотіли. Але плани на майбутнє є, і «носа не вішаємо». Тренувальний процес продовжується.
Спостерігаючи за перебігом матчу, ми зробили висновок, що фізично бучанська команда підготовлена краще за всіх, але бракує командної зібраності, а у деяких гравців – особистої майстерності.

- У чому причина, що нашим футболістам бракує «командної» гри?
Справа в тому, що з тим колективом, який склався сьогодні, ми граємо лише перший сезон. Команда постійно поповнюється новими гравцями, які хочуть довести, що вони гідні того, аби вийти на футбольне поле, а не сидіти на лаві запасних. Навіть не сумніваюся, що успіх на нас ще чекає.

- У зв’язку з такими результатами, не виникало думки змінити головний склад команди?
У жодному разі головного складу змінювати не треба. Людям потрібно допрацювати футбольний сезон, який вже закінчується. Тільки тоді можна буде підводити підсумки по роботі за даний період. Тому, поки що, не роблю ніяких висновків. Навпаки, для посилення якісного тренерського складу, до співпраці був залучений відомий футболіст, який грав у багатьох командах вищої ліги, а зараз грає в ФК «Інтер-касс» (м. Київ) – Олег Волотьок. Він буде помічником головного тренера та відповідатиме за технічність, майстерність і фізичну підготовку гравців. Думаю, що його прихід дасть відчутні результати. Тож, будемо працювати й вдосконалюватися.

А робити зміни в тренерському складі… Я навпаки вважаю, що потрібно людям допомогти, морально підтримати. Бувають різні моменти. Важко тим, хто починає, неважко тим, хто тільки говорить. Тому працюємо, будемо працювати і, повірте, результат буде.

- Звісно, футбол – це захоплення і, певною мірою, частина життя. Але все таки матеріальна сторона також дуже важливе. Чи заохочуються якимось чином наші гравці?
Звичайно. Ми сьогодні маємо низку підприємців, підприємств, які допомагають. Наприклад, підприємство «Техпромсервіс», яким керує Віталій Косенко, Анатолій Бєлоруков. Ці люди з радістю, не зважаючи на результати, допомагають футбольному клубу і фінансово, і технічно. Зокрема беруть участь у будівництві футбольного стадіону, що по вул. Чкалова. У результаті, вже не перший рік на футболках ФК «Буча» є напис «Техпромсервіс». Це свідчить про багаторічну співпрацю. Ми обов’язково заохочуємо футболістів у разі перемог та як спонукання до них. Хочемо, що гравці відчували від керівництва ФК «Буча», від спонсорів – підтримку і повагу.

- Ви сказали, що команда постійно поповнюється новими гравцями? З яких спортивних колективів Ви їх запрошуєте? Яку частину футболістів ФК «Буча» складають бучанці?
Це питання нині дуже жваво обговорюється. Поширюються чутки, ніби всіх бучанців відправили по інших командах, або ж вони самі розбіглися. Насправді, це не так – ніхто нікого не віддавав. Люди самі вирішили піти, навіть не повідомивши про це керівництво футбольного клубу. Хоча й немає якихось контрактних зобов’язань, але по-людськи воно мало бути дещо по-іншому. Адже люди грали певний період, уже складався колектив і піти, навіть не сказавши «до побачення», – негарно.

Так, ми зараз дійсно залучаємо гравців із інших міст. У нас грають хлопці з Білої Церкви, Києва, Бородянки. Маємо шестеро гравців із Бучі. Двоє-троє з них, зокрема і капітан команди Віталій Хвостенко, на постійній основі грають в основному складі футбольного клубу.

- Чому ж так мало залучаєте гравців – жителів Бучі?
Рівень футболу, який сьогодні є в Києво-Святошинському районі – досить високий і майже нічим не відрізняється від Чемпіонату Київської області. Грають практично ті ж самі склади. Тому витримати ту тактику та швидкості, які пропонує Києво-Святошинська ліга – місцевим хлопцям складно. Принаймні, такий висновок можна зробити виходячи з їхнього вчинку. На той період у ФК «Буча» не було ні тренувального процесу, ні зборів, обговорень, ні «стиковочних» матчів. Сьогодні ми вже провели три товариські зустрічі, зокрема і з «Динамо-3», добре налаштований тренувальний процес.

Я вважаю, що після того, як прийшов новий головний тренер – Віктор Удалов, команда прогресує. А те, що люди пішли – швидше за все, вони не витримали того навантаження, яке давалося на кожному тренуванні. Хоча, зазначу, і ця команда не показує того результату, який ми планували. Дуже шкода, але – хто не тренується, той немає результатів.

Я запрошую тих людей, які пішли з команди – приходьте, тренуйтеся, доводьте, що ви нічим не гірші, і грайте, радуючи вболівальників своїми здобутками! Але хто керується принципом: «Я з Бучі, тому повинен грати, не зважаючи на відсутність будь-якої майстерності», - нехай запам’ятає, що такого не буде.

- У цю неділю, 14 вересня, відбудеться матч Чемпіонату України серед ветеранів, в якому гратиме бучанська команда. На Вашу думку, з яким результатом він завершиться?
Коли команда Бучі серед ветеранів потрапила до вісімки найкращих команд України і є шанс потрапити до четвірки найкращих, то прогнози складно робити. Я не можу дати іншого прогнозу, крім нашої перемоги. Але команда «Бастіон» Миколаєва (з якою гратимуть бучанці), то є дуже потужна команда з серйозними традиціями, багатьма успіхами та досвідом. До речі, у минулу неділю в Києві проходив фінал Суперкубку між командою «Бастіон» (Миколаїв) та «Спартак» (Івано-Франківськ). У цьому матчі перемогла команда «Бастіон» з рахунком 3:0, не зважаючи на те, що івано-франківці у тому році були чемпіонами України серед ветеранів.
Тому до Бучі 14 вересня не приїдуть «хлопчики для биття».

Ми змагатимемося з досить серйозною футбольною командою. Але я впевнений, що наші футболісти переможуть. Тим більше, що 21 вересня в Миколаєві відбудеться гра у відповідь.

Тож, маємо зробити вдалий старт у Бучі, аби сподіватися на перемогу у двох матчах.
 
Джерело матеріалу - Бучанський інтернет портал
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 793 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024