Четвер, 25.04.2024, 23:12

 

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2008 » Листопад » 9 » ФК "Ірпінь" - володарі кубку!
ФК "Ірпінь" - володарі кубку!
12:23
Кубок Аматорської ліги з футболу.
 

ФК "Ірпінь" — ФК "Галичина" — 3:1 (1:0). (перший матч — 0:0).

 8 листопда. м.Буча. Стадіон „Ювілейний". 1000 глядачів.
Судді: Є. Котенко (Суми), І. Сидорук, Р. Телипко (обидва — Конотоп).
 
Делегат ФФУ: М. Прозоровський (Вінниця).
 
Гореничі: Ковтун (Тимофеев, 88), Безсмертний (Уляницький, 5), Тросковський, Іллі-чов, Кардані, Дмитрулін, Магда (Пелах, 56), Цихмейструк, Коропецький (Арановський, 83), Коновалов (Косовський, 64), Нагорняк (Сидорчук, 84). Тренер: Вадим Шельменко.
 
Львів: Литвин, Маєвич, Ква-сюк, Грешта, Огаль, Шуга (Бей, 80), Іваник (Лисак, 69), Михайлів, Писько (Удич, 27), Михальчук (Фамуляк, 88), Тиркало. Тренер: Павло Котовенко.
 
Голи: Нагорняк (14), Уляницький (79), Коропецький (83)— Бей (90+3).
 
Попередження:     Михайлів (45+2), Удич (51).
Вилучення: Тиркало (8, удар суперника ногою у боротьбі за м'яч із завданням травми).
 

Гравець матчу (версія ААФУ)Сергій Нагорняк.

Гравець матчу (версія «Футбольної Київщини»)Василь Коропецький
 
8 листопада у Бучі відбулося «футбольне свято». В цей день цьому місту випала честь приймати матч-відповідь фіналу кубку Аматорської ліги України, у якому ФК «Ірпінь» (с.Гореничі) приймав ФК «Галичина» (м.Львів).

на фото: ФК "Ірпінь" - володарі кубку 2008!

Стадіон «Ювілейний» давно не бачив такої великої кількості вболівальників. Жителі та гості міста неполінувались прийти і подивитись на це видовище. Головна права трибуна була заповнена фан-клубом  Гореничів. Саме ця трибуна увесь матч не замовкала, палко підтримуючи свою команду.

Було цікаво поспостерігати за грою таких майстрів як Сергій Коновалов, Юрій Дмитрулін, Андрій Ковтун, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Віталій Косовський, Василь Кардаш, які захищають кольори ФК «Ірпінь».

Зазначу, що володар кубку Аматорської ліги отримує право у наступному сезоні взяти участь у розіграші кубку України.

Перший матч між цими командами, який пройшов тиждень назад на полі «Галичини» завершився нульовою нічиєю. Поставало питання, що переваже у повторному матчі – молодість чи досвід?

Відповідь ми отримали в момент, коли пролунав фінальний свисток арбітра у Бучі.

Матч розпочали активніше Гореничі. Проте забити швидкий гол господарям невдалось. Натомість «Галичина» вже на 10-ій хвилині зустрічі залишилася у меньшості. Тиркало відгукнувся на навіс з флангу і пробивав у падінні через себе та  влучив не по мячу, а по голові Безсмертному, за що арбітр покарав винуватця жовтою карткою. Після того, як стало зрозуміло, що Безсмертний на поле вже не повернеться ( його винесли з поля  на ношах та у машині швидкої допомоги відправли у лікарню) арбітр вирішив більш жорстоко покарати гравця «Галичини» та «засвітив» перед ним червоний колір.

Гореничі провели заміну і замість травмованого Анатолія Безсмертного на полі зявився Віктор Уляницький.

Львівська команда перебудувала свою гру та почала грати з одним нападником на вістрі, яким став моторний Юрій Михальчук. Гравці «Ірпеня» одразу почали використовувати чисельну перевагу. В середині першого тайму господарі здобули право на пробиття штрафного. Уляницький виконав подачу з правого флангу, а Нагорняк, вигравши «повітряну дуель» у свого візаві, головою відправив м’яч у сітку воріт львів’ян, 1-0!

Вадим Шельменко, головний тренер ФК «Ірпінь», не дозволив своїм підопічним розслабитися і підганяв їх бігти вперед, добивати пораненого суперника. У першому таймі Гореничам це не вдалось. Натомість «Галичина» мала декілька непоганих моментів аби зрівняти рахунок. Два рази небезпечно пробивав Михальчук, проте Андрій Ковтун впевнено діяв на останньому рубежі, добре обирав позицію і «намертво» забивар мячі.

В кінці першого тайму здавалося, арбітр «поховав» гостей. Уляницького збили у штрафному майданчику гостей, а суддя вказав на 11-ти метрову позначу. Львів’яни почали активно апелювати до арбітра, щось йому пояснювати, після чого «man in black» відмінив своє рішення та назначив штрафний у бік воріт «Галичини». Але і штрафний удар з такої точки несе неабияку небезпеку для воріт суперників ФК «Ірпінь», у складі якого є майстри, для яких забити з такої позиції – раз плюнути. Львів’янам пощастило, м’яч після удару когось із господарів  відбив голкіпер «Галичини» - Назар Литвин. Перший тайм матчу так і завершився з рахунком 1:0 на користь господарів.

Початок другого тайму пройшов під диктовку Гореничів.  Господарі створили декілька непоганих нагод для взяття воріт, але  точного завершального удару так ніхто і не зміг завдати.

Хвилини матчу стікали одна за одною, наближаючи перемогу ФК «Ірпінь». «Галичина» мусила йти вперед, оголюючи свої тили. Це почав використовувати Василь Коропецький, який на своїй лівій бровці раз за разом почав втікати від захисників. Один з таких рейдів, завершився тим, що Коропецького збили на підступах до штрафного майданчику гостей. І от після подачі з цього штрафного у виконанні Віталія Косовського, який щойно з'явився на полі, «убивчого» удару по воротам наніс Віталій Уляницький, 2-0!


У «Галичини» опустилися руки, команда зупинилася. А «Ірпінь» «летів» вперед і чудову нагоду довести рахунок до розгромного мав все той же Коропецький, але мяч після його удару пройшов поруч зі стійкою.

 Тим часом резервний арбітр вже стояв біля бокової лінії з табличкою з номером «10» та з гравцем ФК «Ірпінь»  - готувалася заміна, і міняти збиралися Василя Коропецького. Проте «10-ка» Гореничів не зміг покинути поле без забитого м’яча – він зі своєї половини поля втік на побачення з голкіпером, легко його обіграв, відправив м’яч у порожні ворота і з посмішкою пішов відпочивати.

на фото:  Василь Коропецький забиває третій гол у ворота "Галичини"


«Галичина» на останніх хвилинах спромоглася на гол престижу. Спочатку один гол гостей справедливо відминили, через положення поза грою у львівського нападника , а ось гол Бея, який наніс класного удару з 20-ти метрів, після чого м’яч опинився у сітці воріт Тимофеєва (під кінець зустрічі замінив Ковтуна), відміняти не було за що.

Поки «Галичина» забивала свій гол престижу, вболівальники Гореничів вже святкували. Їхній фан-сектор співав «Ще не вмерла України» і це звучало дуже ефектно!

ФК «Ірпінь» стали володарями кубку Аматорської ліги 2008 та здобули право у наступному році взяти участь у кубку України!
 
на фото: Вадим Шельменко отримує поздоровлення від своїх гравців

Кращим гравцем матчу було визнана Сергія Нагорняка. Нагороди та кубок переможцям вручав Андрій Біба. На цьому свято футболу у Бучі завершилося, ну а вже у середу о 12-00 на цьому ж стадіоні буде зіграно фінал кубку Києво-святошинського району, де ФК «Нива»(с.Бузова) зустрінеться з...ФК «Ірпінь»(с.Гореничі). Запрошуємо всіх, хто буде мати можливість у такий час, відвідати даний поєдинок. Матч обіцяє бути не менш цікавим, ніж фінальний поєдинок за кубок Аматорської ліги!  

Роман Мальчевский, м.Ірпінь

Категорія: Кубок аматорської ліги з футболу | Переглядів: 2674 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024