Понеділок, 29.04.2024, 10:23

 

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2008 » Листопад » 26 » Святковий вечір на честь футболу
Святковий вечір на честь футболу
09:59
Більше трьох сотень футболістів взяли участь в 575 матчах, які обслуговували п’ятнадцять арбітрів суддівського корпусу ВРФФ – такими цифрами був ознаменований, ще один, районний чемпіонат з футболу, ігри якого точилися відразу в двох лігах. До передостаннього туру не було відоме ім’я переможця Вищої ліги, проте за два тури своє перше чемпіонство в нижчій лізі оформила ФК «Путрівка».

на фото: ФК "Путрівка" - чемпіон Васильківського району у першій лізі сезону 2008
Битися об заклад, змагання в якій з ліг були більш видовищними і динамічними – немає сенсу. Кожен матч, кожної з ліг ,безперечно, заслуговує на увагу. Але були такі ігри, в яких дихання вболівальників на деяких час зупинялося, а серця билися, ще інтенсивніше: «Тайфун» – «Глева-2000», ФК «Путрівка» – «Дружба», «Глева-2000» – «Сигнал», «Плиска» – «Тайфун» – в усіх із представлених дуелей доля переможця визначалася в жорстокій боротьбі, а деколи – на останніх хвилинах. Що й казати, чемпіонати Васильківщини з футболу у 2008 році вийшли досить показовими і безперечно цікавими.
 На цьому не один раз наголошував голова Васильківської районної федерації футболу Леонід Матушевич, який за традицією, відкривав Вечір футболу. З гордістю пан Матушевич відмітив друге поспіль чемпіонство свого дитинища – ФК «Путрівка» в обласному чемпіонаті серед команд вищої ліги. Ще б пак, подібне досягнення повпредам Васильківщини в обласних змаганнях, ще не вдавалося. Та цьогорічне домінування путрівців в області стало історичним не лише для Васильківщини, а й для усього обласного футболу, адже ФК «Путрівка» виграла двадцять шість матчів обласної першості із тридцяти й набрала вісімдесят очок із дев’яноста можливих. Відмітив голова ВРФФ той факт, що не лише футболом відома футбольна Васильківщина, а й міні-футболом, адже до фінальної стадії чемпіонату Київщини з фут залу дійшло відразу троє представників Васильківського краю: «Путрівка», «Аякс» та «Глева-2000». На високому рівні перебуває розвиток дитячого футболу, деякі із районних сіл навіть представлені в дитячих змаганнях Київської області, зокрема: «Іскра» (Глеваха) та РДЮСШ. Як бачимо, «спорт № 1» на Васильківщини розвивається великими темпами, можливо досить скоро наш район буде представлений в Професіональній футбольній лізі. До речі, такі перспективи існують, адже певні плани, щодо участі в чемпіонаті України з футболу серед професіоналів має «Світанок» (с. Ковалівка), який цього року вперше взяв участь в Кубку України серед аматорів. 
 Після розширеного виступу голови Федерації розпочалося нагородження кращих із кращих за підсумками районних змагань з футболу 2008 року. Першими свої нагороди отримали кращі бомбардири ліг: Вищої – Роман Остапенко («Глева-2000»), на рахунку якого 31 забитий м’яч; Першої – Євгеній Корж («Дружба»), який наколотив у ворота суперників 37 голів. Як бачимо, молодший візаві «переплюнув» Остапенка, аж на шість м’ячів. Але, якби Роман реалізовував всі свої моменти, то навряд-чи відрив від Коржа становив би шість голів. 
 «Спорт, а особливо футбол, об’єднав усіх в прагненні до перемоги, і ця перемога прийшла на Васильківську землю. Я радий вас вітати з цим святом, з цим подвійним святом, адже ФК «Путрівка» вдруге поспіль зайняв перше місце в чемпіонаті Київської області з футболу, що дуже відрадно. Здоровий спосіб життя, безперечно, є лозунгом і своєрідним стимулом до того, щоб була здорова нація», – до присутніх в залі звернувся заступник голови Васильківської РДА – Анатолій Совгира . В піднесеному настрої Анатолій Григорович привітав дворазових чемпіонів області з футболу – футболістів «Путрівки». Це свідчить лише про одне: футболом у верхівках районної влади не лише живуть, а й усіляко його підтримують. Тож, саме Анатолію Совгирі випала нагода нагородити Михайла Халявка – «За вагомий внесок у розвиток футболу на Васильківщині».
 Наступним до мікрофону був запрошений Володимир Обремський – заступник голови Районної Ради – «Розвиток футболу в районі є пріоритетним діяльності РДА, Районної Ради, органів місцевого самоврядування. З року в рік збільшується асигнування галузі». Наочним підтвердженням слів Володимира Івановича, є те, що 2008 року в районних змаганнях з футболу взяли участь двадцять шість команд. « Лише за останні два роки в нас побудовані футбольні поля в с. М.Салтанівка, с. Плесецькому і смт Калинівці. З нагоди цього свята хочу подякувати Васильківській районній федерації футболу, зокрема її голові Леоніду Матушевичу, за організацію, проведення змагань». 
 ФК «Путрівка» (с. Путрівка), «Салтік-2» (с. Мала Солтанівка) та ФК «Гребінки» (смт Гребінки) – першими із команд-призерів районної першості взяли у церемонії командного нагородження. Більше, ніж п’ятдесяти футболістів, близько десятка тренерів і представників команд призової трійці під шалені оплески глядачів повільним кроком прямували до урочисто підготовленої сцени, за чесно здобутими кубками і медалями. Нагородження призерів проводили: перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України, наш земляк – Олександр Каденко, виконавчий директор Київської обласної федерації футболу – Валерій Михальський,голова Київської обласної федерації футболу – Олександр Тютюн, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Васильківської РДА – Василь Кучма, Анатолій Совгира і Володимир Обремський. Почесні гості вечору так само нагородили призерів вищої ліги «Тайфун» (смт Дослідницьке), «Глеву-2000» (смт Глеваха) та «Аякс» (с. Ксаверівка), та вручили кожному гравцеві медаль та грамоту, а капітанам команд – пам’ятні кубки. Особливо красиву тару під шампанське отримав переможець чемпіонату Вищої ліги – «Тайфун». 
 «Вітаю те, що в нас в районі змагається 26 команд. В жодному районі Київської області такої кількості учасниць немає. В цьому велика заслуга всіх нас, абсолютно всіх», – сказав керівник «Тайфуну» Валентин Федоренко. Щодо «Тайфуну», то це своєрідна команда, її кольори захищають більшою мірою саме вихованці районного футболу. Такі прізвища, як: Тарасюк, Андріяка, Шейченко, брати Невзгляденки, Шалімов – відомі не лише на теренах Васильківщини,а й далеко за її межами. Перший з них – Руслан Тарасюк – багато разів визнавався кращим футболістом району, а в цьому році став дворазовим чемпіоном області в складі ФК «Путрівка». 
Від імені обласної Федерації футболу і за дорученням Федерації футболу України за вагомий внесок в розвиток футболу на території Київщини та України головою КОФФ Олександром Тютюном були нагороджені: Леонід Матушевич – медаллю за заслуги і Василь Кучма – грамотою. Подяки КОФФ було вручено Олександру Яцишіну, Петру Власенку та Сергію Лисенку . Почесну грамоту також отримав відповідальний секретар ВРФФ Анатолій Шевченко. «Я певний, що сьогоднішнє свято, всі нагороди: кубки і медалі, ви розділите порівну між своїми вболівальниками, які підтримували вас на протязі усього сезону», – до призерів районних змагань звернувся голова Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн. Особливу увагу пан Тютюн звернув на добротну підготовку стадіонів району і зауважив, що поки розроблялася програма «Сільський стадіон», у Васильківському районі вже робилася робота.
Родзинкою вечора стала роздача персональних нагород кращим гравцям районних першостей з футболу серед команд Вищої та першої ліг. 
Тож кращими футболістами у своєму амплуа за підсумками першості району серед команд вищої ліги визнані: воротар – Олександр Сусленко («Глева-2000»), лівий захисник – Сергій Способін («Тайфун»), центральні захисники – Андрій Білоцерківець («Сигнал») та Олексій Мухін («Тайфун»), лівий півзахисник – Олександр Демков («Глева-2000»), центральні півзахисники – Ігор Кравченко («Аякс») та Андрій Савицький («Глева-2000»), правий півзахисник – Володимир Невзгляденко («Тайфун»), нападаючі – Євгеній Євсеєв («Глева-2000») і Тарас Невзгляденко («Тайфун»). Кращим гравцем змагань визнаний Андрій Білоцерківець. Приз кращого молодого гравця дістався Віталію Старцеву з «Фортуни» (с. Кодаки). Кращою командою-дебютантом став учасник Кубку України серед команд-аматорів – «Світанок» (с. Ковалівка). «Кубок прогресу» отримала «Плиска». Кубок «Справедливої гри» прикрашатиме куток нагород «Ветерану» (м. Васильків). Кращою спортивною базою визнана база футбольної команди «Салтік» (с. Мала Солтанівка). 
До списку кращих гравців першої ліги увійшли: воротар – Сергій Швець («Дружба»), лівий захисник – Олександр Дерепа (на фото 1) (ФК «Путрівка»), центральні захисники – Володимир Вихрій (ФК «Путрівка»), Василь Белей («Гребінки»), правий захисник – Максим Півненко («Гребінки»). Через однакову кількість балів на голосуванні, призи кращого лівого півзахисника отримали відразу двоє футболістів – Владислав Петренко (ФК «Путрівка») та Олександр Гончар («Дружба»). Кращими центральними «хавами» змагань стали ветерани районного футболу – Віталій Залуцький («Дружба») і Віталій Маноха («Салтік-2»).

Кращим правим півзахисником визнаний шістнадцятирічний гравець «Гребінок» Володимир Грицай. Пару кращих нападаючих скали – Юрій Лагутін (на фото 2) (ФК «Путрівка») і Олександр Піонт («Дружба»). Приз кращого гравця першої ліги отримав досвідчений півзахисников «Дружби» Віталій Залуцький. Кращим молодим гравцем обраний Михайло Шкаврон (ФК «Путрівка»). Найліпшою командою-дебютантом визнана «Мархалівка» (с. Мархалівка). Символічний «Кубок прогресу» переданий «Енергобуду» (с. Устимівка). Приз «Справедливої гри» «забрав» «Фенікс» (с. Данилівка). 
Кращими рефері за підсумками футбольного сезону 2008 року визнані: Тетяна Гусакова, Вадим Кернер та Станіслав Бобков (усі – Васильків).
За усіляку підтримку футбольних команд до нагородження запрошувалися голови сільських та селищних Рад: Глевахи – О.В. Шепеленко, Мархалівки – В.В. Петренко, Соколівки – Л.Є. Безпрозваний, Устимівки – М.В. Саєнко, Путрівки – В.Є. Онищук, Плисецького – М.Д. Луценко та заступник селищного голови смт Гребінок – В.М. Руденко
 
Павло Добрянський
Категорія: Васильківський район | Переглядів: 2067 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024