П'ятниця, 26.04.2024, 07:20

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Січень » 16 » НЕ ЗАБИВАЄШ ТИ - ЗАБИВАЮТЬ ТОБІ!
НЕ ЗАБИВАЄШ ТИ - ЗАБИВАЮТЬ ТОБІ!
10:54
Кубок Макарова.
 
Вступ. Започаткований ще минулого століття, цей традиційний змагальний цикл уже став яскравою візитівкою Київської обласної федерації футболу, очолюваної заслуженим працівником фізичної культури і спорту України Олександром Тютюном.
Без Меморіалу Макарова неможливо навіть уявити систему підготовки команди центральних регіонів нашої країни до весняно-літніх ігрових баталій. Попри кризу та сум 'яття почутів, обумовлене чеканням її наслідків, турнір пам 'яті видатного стража футбольних воріт відбудеться й цьогоріч.
Сьогодення. Зголосилися взяти участь в Меморіалі Макарова шістнадцять команд різного статусу та рангу. П'ять з-поміж них —  професіональні, а рейтинго-вий лідер першолігове "Динамо-2". Вісім колективів представляють Київську область, шість — місто Київ. Доповнили загальне товариство команди з Черкаської та Чернігівської областей. Склад  попередніх  груп  такий: "А" — "Арсенал" (Біла Церква), "Місто Світла" (Київ), ДЮСШ-15 і ФК "Київ", "Вікторія" (Обухів), "Б" — "Динамо-2" і молодіжний склад   "Динамо",   МАУП   (Київ), "Нафком"   (Бровари),   "Зеніт" (Боярка), ФК "Макарів", "В" — "Єдність" (Плиски), "Ходак" (Черкаси), ФК "Буча", "Княжа-1117" (Щасливе), "Інтер" (Фурси). Матчі пройдуть в пристоличних Ча-паївці та Щасливому, переважно на майданчиках із синтетичним покриттям і під дахом.
Регламент. Одноколові перегони в групах триватимуть з 16 по 22 січня включно. Кожний третій день на турнірі вихідний. До чвертьфіналу, призначеного на 23 січня, вийдуть по дві команди з груп "А" і "В", а також три з групи "Б". Останній, восьмий чвертьфіналіст цьогорічних змагань визначиться в заочному протистоянні команд, що фінішують третіми в групах "А" і "В": продовжить турнірний похід краща з-поміж них. На 25 січня призначено напівфінальні поєдинки, а вівторкового дня 27 січня стане відомою найсильні-ша дружина Меморіалу Макарова зразка 2009 року. Стикові матчі на всіх етапах додаткового часу не передбачають: якщо переможець не визначиться в ігровий спосіб, то робитимуть це з допомогою післяматчевих пенальті.
Історія. Найперший турнір відбувся 1996 року й завершився загальною перемогою житомирського "Хіміка". Тренував історичних першопрохідців Зая Авдиш, а спеціальний приз імені Макарова отримав страж воріт переможців Аркадій Баталов. Нинішній турнір чотирнадцятий. В аналогах яскравого дійства зазначені прізвища десяти тренерів, які виводили підопічних на вершину, та дванадцяти голкіперів, яких визнавали гідними світлої пам'яті Воротаря Республіки. Рекордсменами історичного звучання стали тренер Олег Федорчук (три тріумфи), воротар Руслан Новиков (два) та команда "Динамо-2" (чотири). Хоча не менш цікаво, що лауреатами Меморіалу Макарова ставали в різні роки й Олексій Михайличенко, Олександр Шовковський, Геннадій Литовченко, Володимир Онищенко, Тарас Михалик... Торік головний приз дістався "Оболоні" Петра Слободяна. А боролися за нього від десяти (1998 і 1999) до двадцяти (2003 і 2008 роки) найрізноманітніших команд...
 
Група "С"
 
"Єдність" (Плиски) - Інтер (с.Фурси) 0:0 (0:0)
 
ФК "Буча" - "Ходак" (м.Черкаси) 0:1 (0:0)
 
на фото: ФК "Буча" перед виходом на поле
 
Всі матчі цієї групи проходять у манежі в селищі Щасливе, що знаходиться недалеко від Борисполя
на фото:  манеж у с.Щасливе
 
Як вже зазначалося раніше, у стартовому складі ФК "Буча" вийшло багато новачків, серед яких я впізнав Андрія Білоцерківця та Сергія Дорофеєва. Із "старичків" на поле вийшли Віталій Хвостенко (капітан), Леонід Янусь, Євген Золотий та Павло Трасковський.
Перша половина тайма пройшла у повільному темпі, трохи більше володіли ініціативою черкащани. Десь на 30-ій хвилині "Буча" провела дві заміни, спочатку замість Золотого на полі з'явився Максим Бишок, а згодом, замість Віталія Хвостенко на поле вийшов Максим Фесенко. Ці заміни трохи пожвалили гру бучанців в атаці і, саме Фесенко, своїм першим дотиком повинен був відкривати рахунок у матчі. Максим не зумів влучити по воротам, після відмінної передачі з лівого фланга. Правий хав бучанців залишався сам на сам з голкіпером...
Наступний шанс забити у бучанців втратив їх 17-ій номер "Моліна", який виходив по зоні правого інсайда на голкіпера черкащан. Він також не влучив у ворота.
Була у ФК "Бучі" ще одна нагода, на цей раз все той же "Моліна" та Бишок не розібрались у ситуації і вийшло так, що вони друг другу завадили нанести прицільний удар.
"Ходак" мав лише одну гольову нагоду - після подачі з флангу бучанські захисники залиши без нагляду нападника черкащан, який невлучно пробив головою.
Початок другого тайму був за бучанцями. Бишка виводять віч-на-віч з голкіпером, проте Максиму не вистачає швидкості, аби втікти від захисників. У результаті - Максим набагався перекинути м'яч через голкіпера, який залишив межі штрафного майданчика, аби ліквідувати небезпеку з боку бучанського форварда. Свого голкіпера підстрахували захисники, які встигли повернутися і вибити м'яч подалі.
В середині тайму сталась біда  півзахисники "Ходака" наніс класний дальній удар метрів з 30-ти і м'яч, по незрозумілій траекторії влетів у кут воріт бучанців.
"Буча" пішла у вабанк і мала ще одну 100% нагоду - Андрія Мар'євича вивели на дуель з голкіпером і не зумів того переграти.
А "Ходак" почава ловити бучанців на контратаках і міг ще, як мінімум раз, забити...
Впринципі, за непоганої гри "Буча" умудрилася програти, слід зробити висновки, підтягнути реалізацію і все буде ок, попереду ще 3 матчі!
 
Календар матчів групи "С"
 
2 тур - 17.01.2009
12-00 "Єдність" - "Княжа U-17"
14-30 "Інтер" - "Ходак"
3 тур - 19.01.2009
12-00 ФК "Буча" - "Інтер"
14-30 "Ходак" - "Княжа U-17"
4 тур - 20.01.2009
12-00 ФК "Буча" - "Княжа U-17"
14-30 "Єдність" - "Ходак"
5 тур -22.01.2009
12-00 ФК "Буча" - "Єдність"
14-30 "Інтер" - "Княжа U-17"
на фото:  манеж у с.Щасливе, вид з вулиці
 
Використані матеріали сайту http://ukrainian-football.com/
Фото: Р.Мальчевського
Категорія: Меморіал Макарова | Переглядів: 847 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024