Середа, 01.05.2024, 14:09

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Січень » 17 » Сенсацію привезли з Вишневого
Сенсацію привезли з Вишневого
22:14
КУБОК ГУБЕРНАТОРА КИЇВЩИНИ
 
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТУРНІР ДИТЯЧИХ КОМАНД ВІДБУВСЯ У ЩАСЛИВОМУ
 
Окрасою шкільних канікул для хлопчаків, залюблених у футбол, став розіграш Кубка голови державної адміністрації Київщини.
 Дванадцять команд з Києва, Київської, Черкаської та Чернігівської областей змагалися в двох вікових категоріях упродовж чотирьох днів. А місцем проведення прем'єрного турніру, який матиме відтепер статус традиційного, виявився сучасний ігровий манеж на "Княжій Арені" в Щасливому Бориспільського району.
 
ВОГОНЬ НАТХНЕННЯ В ЮНАЧИХ ОЧАХ
 
Організатори представницьких змагань, а в цій ролі виступили Київська обласна держадміністрація, Федерація футболу Київщини та дитячо-юнацький футбольний клуб "Вікторія" з Обухова, подарували юним гравцям насправді чудову нагоду зіграти на високоякісному синтетичному килимі під затишним дахом одного з найкращих в Україні спортивних манежів. Звісно, з люб'язної згоди керівництва професіонального клубу "Княжа" та дирекції місцевого навчально-виховного комплексу. Заслужений учитель України Юрій Йовбак, зокрема, не пропустив жодного ігрового дня, хоча й був обтяжений звичними господарськими клопотами. Саме завдяки його воістину батьківському піклуванню гості наспрвді почувалися в Щасливому наче вдома, а очі захоплених унікальним ігровим майданчиком і неповторним яскравим дійством юнаків світилися вогнем щирого і всепереможного натхнення. "Навіть Київ міг би позаздрити такій футбольній оазі, як у Щасливому, а що вже казати про міста обласного і районного статусу, наголосив Володимир Ральченко, наставник команди столичної ДЮСШ-15. Тому наша думка одностайна: повернувшись додому, маємо розповісти про щасливське диво дорослим, які дбають про спорт і соціальну сферу з обов~язку та за покликанням. І, може, досвід Київщини таки стане в нагоді й іншим регіонам України".
 
СЕНСАЦІЮ ПРИВЕЗЛИ З ВИШНЕВОГО
Організатори розподілили учасників змагань на дві групи за віковим принципом і на чотири підгрупи за турнірним. Юнаки 1993 року народження визначали найсильнішого з-поміж команд "Єдність" (Плиски), "Вікторія" (Обухів), ФК "Фастів", "Арсенал" (Київ), "Юніор" (Біла Церква) та "Дніпро-80" (Черкаси). Якщо в першій трійці так і не знайшлося рівних обухівцям, то в другій лише завдяки додатковим показникам першість вибороли юні черкащани. А от молодші на три роки хлопчаки визначили фаворитів без особливих затримок: ФК "Вишневе" переграв обухівську "Вікторію" та білоцерківську "Рось", а чернігівська "Юність" столичних ровесників із "Арсенала" та ДЮСШ-15. "Виступ юних футболістів з Вишневого став основною сенсацією турніру, однак у цілому підсумок групових перегонів можна вважати закономірним", — дійшов беззаперечного висновку головний суддя представницьких змагань Віктор Засуха.
 
НЕЗЛАМНИЙ ХАРАКТЕР ОБУХІВЦІВ

Дитячі команди з Вишневого виступали до того хіба що на київських турнірах місцевого рангу. Бо місто, що виховало свого часу таких знаних майстрів, як Миколає-нко, Побігаєв і Карабкін, не має нині навіть стадіону! Хоча футбол у Вишневому як і раніше, люблять щиро та безкорисливо, а тамтешні дитячі наставники продовжують шукати і виводити на високий рівень обнадійливі таланти. Тепер їм безпосередньо допомагає небайдужий фахівець — Валерій Душко, перший заступник голови Київської обласної федерації футболу: саме він зініціював поїздку команди дванадцятирічних земляків до Щасливого. І не прогадав: при-столичні хлопчаки, зібрані та самовіддані, немов дорослі, таки здобули й фінальну перемогу над юними чернігівцями. Хочеться вірити, що цей небуденний успіх відізветься і в серцях можновладців з Вишневого... А другий фінал, звівши приблизно рівних за можливостями конкурентів, ознаменувався тріумфом воістину сильних характером обухівців. Поступаю-чись в серії післяматчевих пенальті з катастрофічним рахунком 0:3, вони не занепали духом і буквально вирвали головний приз у черкаських юнаків! "Звичайно, важливо вигравати завжди, — зізнався засновник і президент "Вікторії" Валерій Золотухін. — Але ще важливіше вигравати такі матчі, як цей фінал: вони гартують і виховують справжніх спортсменів і справжніх людей". Бути гідними слави українського футболу і зростати гідними українцями побажали юнакам на врочистій церемонії закриття змагань воротар київського "Динамо" 70-х років минулого століття Валерій Самохін, голова Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн, заступник начальника облспортуправління Микола Горовий та заслужений учитель України Юрій Йовбак. Без призів і дарунків не зостався ніхто! А от Кубки губернатора Київщини прем~єрного зразка 2009 року повезли до Вишневого та Обухова. Щоб уже за кілька місяців знову націлитися на них але в міжнародному однойменному турнірі літнього змагального циклу.

Валерій ВАЛЕРКО,  газета "Український Футбол"
 
Переглядів: 704 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024