Середа, 24.04.2024, 12:35

 

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 20 » Одностайно за Тютюна
Одностайно за Тютюна
23:35
Вибори голови КОФФ
 

У вівторок, 12 лютого, відбулася звітно-виборча конференція Київської обласної федерації футболу, на якій Олександра Яковича Тютюна було переобрано головою КОФФ на ще один чотирирічний термін.

У своїй доповіді керманич обласної федерації детально зупинився на різних напрямках діяльності КОФФ, не оминув увагою і недоліки в роботі виконкому та окремих комітетів.Зокрема, Олександр Тютюн звернув увагу присутніх на те, що майже в у всіх районах і містах Київщини місцеві футбольні федерації зареєстровані в юридичному порядку – таких сьогодні 26, не легалізованих федерацій на сьогоднішній день - 10. Головним пріоритетом у роботі КОФФ, на протязі останніх років був розвиток дитячо-юнацького футболу. На розвиток якого Київська обласна державна адміністрація у 2005 році виділила 50 000 гривень, у 2006 році – 300 000 грн., у 2007 році – 950 000 грн. Були створені центри розвитку дитячо-юнацького футболу у с. Щасливе та м. Боярка. У 2007-2008 роках було проведено паспортизацію стадіонів та футбольних полів в області, що дало змогу реально оцінити потенціал футбольної інфраструктури. Результатом цієї роботи, згідно з розпорядженням голови Київської облдержадміністрації В.І. Ульянченко, стало прийняття обласної програми «Сільські стадіони». В 2008 році була прийнята Програма підготовки Київської області до Євро – 2012, що дасть змогу покращити не тільки футбольну інфраструктуру, а і транспортну, автодорожну та готельну. «Динамічно розвивається аматорський футбол. В 2006 році команда «Грань» (Бузова) стала срібним призером чемпіонату України серед аматорів, а у 2008 році команда «Ірпінь» с. Гореничі виграла кубок України. Певного успіху досягнуто у розвитку футболу в регіонах, майже у всіх містах та районах області проводяться свої чемпіонати. На жаль, за звітний період не вдалося створити чіткої футбольної піраміди в професійному футболі. Якщо на початку 2005 року ми мали добрі перспективи, то в 2009 році через фінансову нестабільність втратили професійний статус, такі футбольні клуби, як «Княжа» с. Щасливе та «Нафком» м. Бровари». – відмітив у своєму виступі Олександр Якович. 

Все ж без критики на адресу головуючого КОФФ не обійшлося, вказав на недоліки в роботі підвладної Тютюну федерації Іван Панасович Куроченко: « Чемпіонат області з футболу просто прекрасний, але це не відображає розвиток футболу, на місцях. Ми маємо не повноцінні чемпіонати, де грають 5-6 команд, або взагалі відсутність чемпіонатів міст і районів. Основним завданням Федерації має бути – повноцінне проведення чемпіонату району з футболу, міста в кожному футбольному регіоні. Футбол має величезне соціальне значення. Основна увага повинна бути прикута до розвитку футболу на місцях». Цілком вірно пан Куроченко відзначив той факт, що в деяких регіонах області чемпіонати є не повноцінними, ось наприклад в чемпіонаті Ставищенського району виступали усього чотири команди, натомість в Бородянському районі картина зовсім інша – тут до фінішу чемпіонату дійшли аж дванадцять колективів.  Наочним прикладом має бути Васильківський район, де ігри чемпіонату проходять в двох лігах. Проте і Васильківщина піддалася критиці з боку начальника управління з питань фізичної культури і спорту КОДА: «У Васильківському районі прекрасно розвинений футбол, але районного стадіону на сьогоднішній день немає…». 

«Розвиток футболу на Київщини – не простий, а керівником обласної федерації футболу, на даному етапі, має бути Олександр Якович Тютюн» – наприкінці свого звернення додав Куроченко. І так вважав не лише Іван Панасович, такої ж думки дотримувалися й делегати конференції, які одностайно віддали свої голоси за чинного керівника футбольного господарства Київщини. Таким чином Олександр Тютюн ще, як мінімум чотири роки, буде керувати обласною федерацією футболу.

Слідом за обранням голови КОФФ відбулися вибори перших заступників та заступників. Першими заступниками Олександра Яковича Тютюна були обрані Леонід Матушевич і Валерій Валерко, заступниками – Віктор Мозговий, Валерій Поздняков, Валерій Чалий, Ігор Качар. До команди з якою працюватиме, а саме – Виконкому, увійшли: Леонід Матушевич, Валерій Валерко, Валерій Чалий, Ігор Ковалевич, Віктор Мозговий, Ігор Качар, Іван Куроченко, Микола Горовий, Володимир Шома, Володимир Маслов, Сергій Бойко, Валерій Михальський, Олександр Горбик, Леонід Джужик, Сергій Шкільний, Віктор Хлус, Іван Горячий, Василь Кучма, Сергій Челноков, Валерій Поздняков, Олександр Балакін і Валерій Душко. Контрольно-дисциплінарний комітет КОФФ склали: Григорій Савчук, Валерій Машовець, Сергій Зателепа, Дмитро Бірюк і Віктор Денисюк. Апеляційний комітет – Віталій Вишняк, Сергій Дзисюк і Сергій Єщенко. На підставі наданих заяв та пакетів документів, які визначені і відповідають вимогам статті № 6 Статуту Київської обласної федерації футболу, до складу федерації були прийняті колективні члени у складі: Київська обласна асоціація міні-футболу (фут залу), Київська обласна асоціація ветеранів футболу, Київська обласна асоціація футбольних арбітрів, Футбольна асоціація студентів Київської області, ФК «Інтер» (Фурси), ФК «Макарів», Академія футболу, ВФСТ «Колос», ДЮФК «Каскад», ТОВ ФК «Арсенал» Біла Церква, ДГО ФК «Вікторія» Обухів, ДФК «Іскра» смт Глеваха.
 
Павло Добрянський
Категорія: Першість Київської області | Переглядів: 923 | Додав: vrff
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024