П'ятниця, 26.04.2024, 03:00

 

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 24 » Перший футбольний тріумф ставищенців
Перший футбольний тріумф ставищенців
00:10
«Хілд-Любомир» виграв Меморіал Голубєва

Динамічний фінал. "Хілд-Любомир" був рейтинговим лідером цьогорічного турніру. Проте фаворитом фіналу вважався студентський клуб з Ірпеня. На боці податківців був не лише статус господаря поля, а й більш яскравий футбол, що його
команда Володимира Смовжа продемонструвала в групових перегонах.Опоненти й справді виявилися гідними фіналу: протистояння приблизно рівних за силами суперників було і динамічним, і важко прогнозованим. Однак старші за віком і досвідченіші за турнірним стажем хлопці з райцентру, значно підсилені кадрово під час зимового міжсезоння, були ближчими до перемоги і таки довели справу до логічного завершення. Переможний гол уже на 31-й хвилині провів старожил колективу Валерій Бойко. "Ставищенський футбол ще ніколи не тріумфував на такому рівні — принаймні для нашої команди це взагалі перший в історії кубок, тому й радість насправді велика, — наголосив фундатор і президент "Хілда-Любомира" Леонід Джужик. — Однак  успіх у традиційному зимовому турнірі ми вважаємо віхою на шляху до найвищих футбольних вершин —  і тільки. Бо працюємо задля того, щоб юнаки Ставищенського району поступово ставали провідними гравцями не лише в "Хілді-Любомирі", а й в усій Київщині. Це наша спортивна і соціальна мета".
Бронзовий фініш. Матч за третє місце звів юнаків Боярки, вихованих авторитетним фахівцем Василем Наумчуком, і досвідчену київську команду "Місто Світла". Попри те, що "Зеніт" грав без основного стрільця Рудюка, зате з кількома підлітками на стрижневих позиціях, ігрова перевага наших земляків була беззаперечною. Микола Немержицький обернув її на гол уже на третій хвилині. А на стартових секундах другого тайму Расім Фазилов подвоїв результат. Остаточний рахунок — 3:1, і "Зеніт", який лише торік підготував для професіональних команд України п'ять кваліфікованих майстрів, повіз до Боярки диплом за третє місце та бронзові нагороди. До речі, допомагає Наумчуку відомий за виступами в юніорській союзній збірній, а також у лігових командах Білої Церкви, Бородянки, Вінниці та Миколаєва Юрій Миколаєнко. Тим часом у Боярці, яку юні зенітівці популяризували впродовж останніх років насправді широко та відчутно, команда може залишитися без господаря. Це й справді хвилює футбольну громадськість області. Однак місцева та спортивна влада на поміч поки що не поспішають.
Третій зайвий. Групові перегони, що тривали в Ірпені та Козині (княжичі свої матчі проводили під дахом сучасного манежу, що в Щасливому), були однаковою мірою цікавими, але неоднозначними за сценарієм турнірної боротьби. Якщо в Ірпені вищість студентів і "Зеніта" сумніву не викликала взагалі, то в Козині три команди фінішували з однаковою кількістю очок. Більше того: абсолютно рівними виявилися й показники в особистих зустрічах між ними. Довелося рахувати всі голи, і саме за цим регламентним пунктом третім зайвим став обухівський клуб, якому я поспішив "видати" перепустку до напівфіналу в своїй попередній публікації. Це зайвий приклад того, що футбол і справді непередбачуваний… На церемонії закриття змагань, що пройшла в Ірпені, лауреатів привітали син Віталія Голубєва — Олег, ветерани київського "Динамо" Олександр Щанов і Віктор Гороза, президент Професіональної футбольної ліги України Святослав Сирота і голова Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн. Спеціальний приз імені Голубєва — найкращому захисникові турніру — отримав Олександр Луговик з "Податкового університету".
Меморіал Віталія Голубєва. Фінал: "Хілд-Любомир" (Ставище) — "Податковий університет" (Ірпінь) — 1:0. Матч за третє місце: "Зеніт" (Боярка) — "Місто Світла" (Київ) — 3:1. Напівфінали: "Хілд-Любомир" — "Зеніт" — 3:0, "Податковий університет" — "Місто Світла" — 2:2, пенальті — 4:2. Підсумкова класифікація: 1. "Хілд-Любомир", 2. "Податковий університет", 3. "Зеніт", 4. "Місто Світла", 5. "Вікторія" (Обухів), 6. "Чайка" (Петропавлівська Борщагівка), 7. БВУФК (Бровари), 8. "Княжа-U17" (Щасливе), 9. "Євро Біс" (Київ), 10. КОІСП (Терезине).

Категорія: Товариські матчі | Переглядів: 925 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024