Четвер, 28.03.2024, 10:55

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 4 » Парад регіональних чемпіонатів
Парад регіональних чемпіонатів
09:42
Місто Фастів: одинадцять команд, два етапи
 
Найтитулованіший клуб Київщини — фастівський "Рефрижератор", який першим з-поміж наших земляків завоював медалі всеукраїнської першості (бронзові зразка 1981 року) — востаннє змагався за чемпіонський титул аж п'ять років тому. Причина банальна: не найкращі часи переживає залізниця, звідси й негаразди в організації спорту. Хоча, як на мене, це констатація факту, який лежить на поверхні — і тільки. Бо головна причина занепаду флагмана фастівського футболу зовсім інша: двадцять перше століття так і не висунуло гідної заміни головному творцеві "Рефрижератора" і його великих перемог Анатолію Михайлюку. Ні, 67-річний Анатолій Іванович остаточно від футболу, на щастя, не відійшов — як голова міської федерації, він і минулого року провів на хорошому рівні низку представницьких турнірів. Однак для того, щоб фастівські команди не "варилися лише в своєму казані", потрібні ще й молодечий запал, енергія та всюдисущість… Тим часом чемпіонат міста зібрав одинадцять аматорських команд, які змагалися в два турнірних етапи. За підсумками одноколових перегонів, вони розподілилися на дві групи: шістка найкращих розіграла медалі, а решта колективів — місця з сьомого по одинадцяте включно. Загальна підсумкова таблиця набула такого вигляду:
Чемпіонська команда канонірів, очолювана широковідомою в місті людиною і неабияким фахівцем Володимиром Ковальчуком, згуртувала під своїми знаменами не лише місцевих футболістів. Тарасюк і Невзгляденко, наприклад, долучили фастівський титул до золотої медалі, завойованої на Васильківщині, а Зборовський, Барабаш і Сухомлин — у Києво-Святошинському районі. "Озолотилися" в "Арсеналі" й такі популярні в столичному регіоні гравці, як Якубчик, Демченко, Дібров і Саломатін. Але найвлучнішим гравцем календарних перегонів став Сперкач з "Енергетика" — 11 м'ячів. Не поталанило канонірам і продублювати командний тріумф у міському кубку: в напівфіналі вони поступилися майбутньому переможцеві — "Енергії". Фінальну зустріч "енергійні" підопічні Романа Продана, серед яких виокремлювалися столичний професіонал Старгородський, чемпіони Київщини в складі "Путрівки" Бенедичук і Білоцерківець, а також Богданов, Бурдейний, Калиниченко та Погорілий, виграли в "Олімпа". Відносну невдачу "Рефрижератора", з яким працювали Едуард Михайлюк і Володимир Мишко, можна пояснити нестабільністю складу та результатів: обігравши "Арсенал", залізничники зазнали нищівних поразок від "Енергетика" — 1:4 і "Мотора" — 0:4…
 
Фастівський район: осічка мотовилівців

Лише дев'ять команд змагалися за титул районного чемпіона. До того ж футболісти Фастівця завчасно зійшли з турнірної дистанції, так і не зігравши в другому колі жодного матчу. Для федерації, очолюваної Віктором Христинком, як і для спортивних організацій краю, кількісне збільшення учасників — безумовно, завдання номер один.
Однак сам чемпіонат виявився цікавим і навіть драматичним. Команда Червоної Мотовилівки, яку й вважали одним з основних фаворитів, обіграла безпосереднього конкурента з Кожанки в обох зустрічах — 2:1 і 3:2. Та попри це, золоті медалі завоювали кожанці, котрі значно рівніше здолали всю турнірну дистанцію. Натомість мотовилівці програли футболістам Веприка — 0:3 і жодного разу не виграли в малопретензійних, здавалось би, команд Дідівщини та збірної ветеранів. І вже зовсім несподівано задовольнилися нічиєю в першоколовій зустрічі з Трилісами —  1:1! Як наслідок, остаточний турнірний реєстр став таким:
Найвлучнішим гравцем чемпіонату став золотий медаліст Валентин Нестеренко — 15 м'ячів. Але ні він, ні його кожанські одноклубники так і не відзначились у фінальній кубковій зустрічі. Гол Андрія Чорногрицького приніс успіх команді з Малої Снітинки, яка й стала володарем Кубка Фастівського району 2008 року.
 
Валерій Валерко, газета "Київська правда"
http://www.kiev-pravda.kiev.ua/
Переглядів: 612 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024