Четвер, 28.03.2024, 18:56

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 5 » Ліга футбольних чемпіонів Київщини
Ліга футбольних чемпіонів Київщини
10:31
Ліга футбольних чемпіонів Київщини
 
Обласна федерація футболу зініціювала проведення, можливо, наймасовішого змагання на Київщині. Мова про Кубок регіональних чемпіонів імені Петра Безносенка. Докладно про турнірну новинку розповідає спеціально для читачів "Київської правди" Олександр Тютюн, голова КОФФ.

— Ідея проведення змагань за участю найсильніших команд наших районів і міст обговорюється вже кілька років. На жаль, обставини були проти нас. Однак новий склад виконкому Федерації футболу Київщини висловився категорично: прем'єра Кубка регіональних чемпіонів обов'язково має відбутися 2009 року. Більше того, ми вже визначилися й зі строками: чемпіонські перегони почнуться в середині квітня й триватимуть близько місяця.
— Чому такий турнір особливо важливий для федерації?
— Назву дві головні причини. По-перше, ми прагнемо вшанувати пам'ять видатного організатора вітчизняного футболу Петра Івановича Безносенка, який не один рік був штатним працівником і нашої федерації. А по-друге, Кубок регіональних чемпіонів покликаний розширити географію учасників обласних змагань. Шкода, проте команди Володарського, Згурівського, Таращанського, Кагарлицького і навіть Переяслав-Хмельницького районів не виступають в офіційних аматорських турнірах області вже по кільканадцять років.
— Здогадуюся,  що більшість з них не спроможні заявитися на чемпіонат області тому, що не мають відповідних коштів…
— Згоден, це одна з основних причин. Але в Кубкові регіональних чемпіонів умови будуть зовсім іншими. По-перше, регламент змагань передбачає кубкову систему з одного матчу, тому  й затрати значними не можуть бути апріорі. По-друге, турнірний внесок суто символічний — лише п'ятсот гривень. Переконаний: такі вимоги бар'єром для бажання "засвітитися" на обласній змагальній арені не стануть ні для  кого. Зважаючи на це, ми розраховуємо на участь в Кубкові регіональних чемпіонів принаймні більше двадцяти команд.
— Хто матиме право на виступ у турнірі чемпіонів?
— Це будуть чемпіони районів і міст, укомплектовані минулорічними гравцями саме цих команд. Якщо дозаявка конче необхідна, то один з її варіантів — допуск місцевих юнаків, скажімо, до двадцятирічного віку. Регламент поки що в роботі, тому пропозиції безпосередньо з регіонів ми сприймемо з особливою вдячністю.
— А якщо минулорічний чемпіон уже припинив існування? Шкода, проте криза в Україні безжальна…
— За таких ситуацій заміна представника регіону насправді можлива. Однак виключно — на призера чемпіонату чи кубкового  тріумфатора. Команди, що посіли в підсумковому регіональному реєстрі місця з четвертого  і нижче, права на виступ у Кубкові регіональних чемпіонів імені Безносенка не матимуть в жодному разі.
 Валерій Валерко, газета "Київська Правда"
Переглядів: 639 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024