Субота, 20.04.2024, 06:32

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 11 » Парад регіональних чемпіонатів
Парад регіональних чемпіонатів
10:19
Васильківський район: двадцять шість учасників у двох лігах
 
Останніми  роками саме цей пристоличний регіон зажив слави одного з лідерів обласного футболу. Мова не тільки про гегемонію ФК "Путрівка" в елітному дивізіоні чемпіонату Київщини. Вражає й футбольне господарство району: дві ліги, двадцять шість учасників, ціле сузір'я талановитих виконавців...
Футбольні успіхи Васильківського району зовсім не випадково пов'язують з очільником тамтешньої федерації Леонідом Матушевичем. Авторитетний господарник і правдивий симпатик народної гри, він згуртував у виконкомі залюблених у футбол  однодумців і особистим прикладом зацікавив та долучив до спільної справи керівників місцевих громад. Як наслідок, зміцніли давні й з'явилися нові футбольні клуби, а сам турнір став по-справжньому конкурентоспроможним.
2008 року змінився й чемпіон району. ФК "Путрівка", зосередивши максимум уваги та зусиль на вищолігових обласних перегонах, задіяв у районному чемпіонаті другий склад, сформований виключно з місцевих вихованців. І, до слова, виграв нижчий за рангом першоліговий турнір. А вища районна ліга минулорічного зразка відзначилася затятою конкуренцією двох амбіційних дуетів за місця на п'єдесталі пошани. Зрештою, хлопці з Дослідницького випередили в чемпіонській гонці конкурентів із Глевахи, а ксаверівці прийшли до "бронзового" фінішу раніше, ніж гребінківці. Тим часом остаточний турнірний реєстр набув такого вигляду:

Найвлучнішим гравцем елітної ліги став її срібний призер Роман Остапенко — 31 гол. А чемпіонські регалії в команді, керівником якої є Валентин Федоренко, завоювали й  добре знані на Київщині брати Невзгляденки, Грачов, Мельник, Невгод і Тарасюк. Найкращим гравцем районного чемпіонату визнано Білоцерківця з гребінківського "Сигнала", а найкращим молодим учасником змагань — Віталія Старцева з кодаківської "Фортуни".
Безкомпромісним і видовищним був і кубковий фінал: "Путрівка" взяла гору над ФК "Гребінки" лише в серії післяматчевих пенальті, причому підопічні Леоніда Матушевича виступали майже оптимальним складом. І ще цікавинка: ковалівський "Світанок", долучившись до районного чемпіонату в другому колі на позаконкурсних засадах, узяв участь і в аматорському кубковому турнірі України, що примножило славу васильківському регіону.
Місто Васильків: організовано, компактно, дружно

Міський футбол переживає пору ренесансу. Минулого року легалізовано регіональну федерацію, яку очолив залюблений у народну гру медик Микола Обремський. Збільшилася кількість учасників регулярного чемпіонату — тепер їх у Василькові вісім.
Своєрідним обрамленням сезону в місті стали кубкові перегони. Весняний турнір фінішував святкового 9 травня переконливою перемогою "Кераміки" над учнями ПТУ з рахунком 5:1. А в осінньому розіграші Кубка імені Жердецького "Кераміка" з неабиякими труднощами переграла "Шкіряник" — 1:0.
Чемпіонат Василькова пройшов у два кола, причому матчі кожного туру відбувалися впродовж одного недільного дня на дбайливо підготовленому стадіоні "Кристал" (директори — Анатолій Афанасьєв і Валерій Аза). Така компактна структура змагань виявилася зручною для учасників, організаторів і симпатиків народної гри, відігравши водночас і неабияку роль в організації здорового дозвілля городян. Підсумкова таблиця чемпіонату така:

"Кераміка", вигравши всі головні турніри року, по праву стала найсильнішою в місті. Тренер тріумфаторів — Руслан Кравченко, лідери колективу — напівоборонець Валерій Ковальчук, визнаний найкращим гравцем сезону та форвард Віталій Старцев, удостоєний спеціального призу як найкращий в своєму амплуа. Найвлучнішим гравцем чемпіонату став Дмитро Довгуля з "Альянса" — 12 м'ячів, а найкращими в інших ігрових амплуа визнано воротаря Сергія Горбачова (ВПС), захисника Вадима Савчука ("Шкіряник") і напівоборонця Володимира Батечка (ВПС).
Вагому підтримку голові міської федерації Миколі Обремському надали ентузіасти народної гри Василь Вишемірський, Валерій Коновалов, Руслан Кравченко, Денис Овсянников, Юрій і Вадим Сабадаши, Андрій Табатадзе та Олексій Хоменко, а також Владислав Котигорошко, який подбав про комп'ютерно-технічне забезпечення федераційних справ.
Переглядів: 748 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024