Субота, 20.04.2024, 08:35

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 13 » Футбол Київщини: ставка на регіони
Футбол Київщини: ставка на регіони
23:37
Футбол Київщини: ставка на регіони

— Чи кожен регіон має свою футбольну федерацію? — запитую голову Київської обласної федерації футболу Олександра Тютюна.

— Формально — кожен з тридцяти шести. Однак легалізовані, а отже, й визнані, як того вимагають статутні норми, обласною федерацією лише двадцять шість районних і міських громадських об'єднань футбольного люду. Тому головне наше завдання на нинішній рік — остаточно завершити процес юридичної реєстрації регіональних федерацій. Бо практика засвідчує, що саме така форма розвитку народної гри є найефективнішою. Можу, зокрема, послатися на досвід організаційної роботи не лише визнаних лідерів обласного футболу, як-от Києво-Святошинський і Васильківський райони, а й на діяльність бородянців і бориспільців, де останнім часом також є багатообіцяльними зрушення на краще в організації футбольної справи. Не дивно, що й чемпіонати там і масові, і по-справжньому цікаві.

— Якої ви думки про модну нині кооперацію регіональних зусиль? Маю на увазі Відкритий чемпіонат Богуславського району за участю команд із сусідніх адміністративних об'єднань.
— Богуславці заслуговують похвали принаймні за підприємливість. Однак їхні сусіди, поступившись ініціативою і відмовившись від проведення свого чемпіонату, розписалися в цілковитій фаховій безпорадності та байдужості до народної гри. Особливо це стосується миронівців, які ще минулого десятиріччя задавали тон не лише в області, а й на всеукраїнській арені. Будь-які спроби списати свою безвідповідальність на кризову ситуацію в державі нас не переконають. Бодай тому, що ті ж таки богуславці шукали і знайшли не виправдання, а способи реалізації задуму. До речі, вони й "варитися в одному казані", як це роблять таращанці, також не бажають, а беруть участь і в обласних змаганнях. Бо за нинішніх умов мало бути "першим хлопцем на селі": титули зобов'язують прагнути й більшого.
— Чи має федерація Київщини рекомендації щодо кількості або, так би мовити, асортименту регіональних змагань?
— Звісно, конкретика — то справа самих регіональних федерацій. Однак ми, керуючись настановами Національної федерації футболу, рекомендуємо проводити в містах і районах як обов'язкові чемпіонат, Кубок і Суперкубок регіону, а також ветеранські та школярські першості. До речі, 20 березня в офісі Київської обласної федерації футболу, що на вулиці Пушкінській, 8-б, відбудеться нарада голів регіональних громадських об'єднань футбольних активістів і фахівців. Саме на ній ми й обговоримо ці та подібні до них проблемні питання. Користуючись нагодою, запрошую колег до Києва: така зустріч важлива і для нас, і для кожного з вас.
Переглядів: 1515 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024