Четвер, 28.03.2024, 22:19

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 18 » Переяслав-Хмельницький район: пристромівський гегемон
Переяслав-Хмельницький район: пристромівський гегемон
15:50
Парад регіональних чемпіонатів.

Переяславський край свого часу мав амбітні команди і вправних гравців. Але нині його футбольну славу підтримують хіба що вихованці небайдужого дитячого тренера В'ячеслава Заболотного. Можливо, саме вони, змужнівши і набувши сил та досвіду, захищатимуть невдовзі спортивну честь району і на обласній арені..
Однак поки що турнірні амбіції тамтешніх команд обмежуються міжусобицями в рамках районного чемпіонату. Минулого року він зібрав тринадцять аматорських колективів і відзначився двома насправді винятковими і дивовижними для сучасного футболу фактами. По-перше, середня результативність в календарних перегонах перевищила п'ять м'ячів за матч. А по-друге, чемпіон Переяславщини не втратив жодного турнірного очка! Зверніть увагу на підсумковий районний реєстр зразка 2009 року:
 

 
Гегемонію пристромських футболістів, однак, можна пояснити не лише високим організаційним рівнем (Валерій Щава та його підопічні мають вірного і надійного спонсора, а отже, й міцний кадровий та матеріальний фундамент), але й очевидною слабкістю конкурентів. Бо й справді важко уявити, що в Україні знайдеться бодай ще кілька команд, які пропускають за двадцятиматчевий сезон аж … 142 голи! А втім, мова не лише про безнадійних аутсайдерів із Стовп'яг: бронзовий призер також програв чемпіонові — зверніть увагу, ще один унікальний факт! — із загальним рахунком 1:14… Та й взагалі, результати на кшталт 14:0, 13:0, 15:1 тощо так і рясніють в остаточній турнірній таблиці, що промовисто свідчить про вражаючу нерівність сил у чемпіонаті району. Зате глядачам, як-то кажуть, нудьгувати на футболі в переяславському краї й справді не доводиться. Позаяк і бойових матчів там не бракує. Як приклад, нічия в безкомпромісному протистоянні футболістів Циблів і Жовтневого з воістину хокейним рахунком 6:6… І все-таки, попри рідкісні турнірні результати команди з Пристром, її справжню силу можна перевірити лише на обласному рівні. Хочеться вірити, що це станеться вже найближчим часом. Скажімо, в прем'єрному розіграші Кубка регіональних чемпіонів імені Безносенка…
 
Кагарлицький район: зметикували на сімох

Давно стали історією часи, коли кагарлицький футбол був активним учасником обласних перегонів і справжньою грозою турнірних авторитетів з Обухова, Фастова, Миронівки та Бородянки. Востаннє за титул чемпіона Київщини команди Кагарлицького району змагалися ще за союзних років! Це й не дивно, бо чемпіонат району навіть в наші часи загального футбольного піднесення формують менше десяти команд.

Минулого року, наприклад, у двоколовому календарному турнірі були задіяні сім аматорських колективів. Один матч не відбувся, одна команда взагалі не здобула жодного пункту. Шкода, однак стосується це свого часу добре знаного в області спортивного села Халчі, що славилося, зокрема, непересічними волейболістами. А підсумкова турнірна таблиця чемпіонату, проведеного райспортвідділом і районною федерацією футболу під проводом Романа Дячука, має такий вигляд:

 

 
Чемпіон зазнав єдиної поразки від непретензійної стайківської
команди. Зате вирвав перемогу в основному двобої з безпосереднім конкурентом — 2:2 та 2:1 над "Широкоступом". Однак вирішальним у чемпіонській гонці став поєдинок шубівців з кагарлицькими футболістами. Хлопці з райцентру виграли з рахунком 3:1 і вивели на вершину команду… Сущаної. Така вона, футбольна дійсність: складна і непередбачувана навіть на районному рівні.
Переглядів: 874 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024