Четвер, 25.04.2024, 22:28

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 19 » Обласний футбол сурмить великий збір
Обласний футбол сурмить великий збір
17:12
Відбулася перша цього року зустріч учасників чемпіонату Київщини

Київська обласна федерація футболу провела нараду представників команд, які братимуть участь у цьогорічному турнірному сезоні. Вона відбулася в офісі федерації й зібрала фахівців з більшості регіонів області, котрі обговорили запропоновану Комітетом з проведення змагань концепцію офіційних футбольних перегонів на Київщині. Про неї спеціально для читачів нашої газети розповідає голова КОФФ Олександр Тютюн.
— Яким буде календар нового футбольного сезону в столичній області?
— Офіційний старт намічено  на четверте квітня. Ми ще не знаємо, скільки команд змагатиметься в елітному дивізіоні, але розраховуємо на чотирнадцять або шістнадцять учасників. Відповідними будуть і терміни вищолігових змагань. До п'ятого липня плануємо провести вісімнадцять турів. Після цього в чемпіонаті настане перерва до 22 серпня. Фінішують вищолігові перегони 31 жовтня. А вже наступної суботи чемпіон і кубковий тріумфатор розіграють Суперкубок області. Правда, не виключено, що фініш сезону відбудеться й на тиждень раніше. Це залежить від кількості команд, що будуть задіяні в елітній лізі. 27 березня федерація проведе другу зустріч керівників і тренерів аматорських колективів, на якій буде затверджено робочий варіант турнірного календаря сезону. Вона почнеться о 12.00.
— Здогадуюся, що ви прагнете уникнути матчів пізньої осені: маю на увазі швидкий календарний темп у квітні, травні та червні.
— Саме так. Звісно, все залежатиме від погодних умов. Зокрема, не виключено, що дощовим і холодним буде й жовтень. Але в будь-якому разі федерація спробує розпланувати сезон так, аби футболісти грали за сприятливих обставин. Задля цього ми пропонуємо вищоліговим командам зіграти й кілька турів у середу на початку літа, коли світловий день насправді довгий і дає змогу футбольному люду збиратися на стадіоні уже після роботи.
— Кубкові перегони пройдуть в звичні терміни?
— Точніше, в дещо змінені. Почнуться вони 13 травня матчами нелігових колективів. А взагалі впродовж останнього весняного місяця відбудеться три кубкові тури. До речі, всі — по середах. Учасники чемпіонату Київщини долучаться до  другого за рангом обласного турніру з однієї восьмої фіналу, матчі якої намічені на 27 травня. Наголошу, що після цієї стадії змагань дозаявки гравців на кубковий турнір буде завершено. Чвертьфінальні зустрічі заплановано на 8 серпня, напівфінальні — на 15-е, а в святковий День незалежності, 24 серпня, визначиться й новий володар кришталевого призу.
— Знаю, що за складних умов кризового сьогодення вельми важливими є й фінансові питання. Як поставилася до цього федерація?
— Ми залишили суми заявкових і членських внесків майже без змін. Але поставили фінансові бар'єри перед тими, хто звик необдумано і невиправдано змінювати футболістів ледь не пачками. Так, членський внесок за гравців у межах кількісного ліміту, а це двадцять п'ять осіб, становитиме 75 гривень. Натомість дозаявка кожного понадлімітного гравця обійдеться господареві колективу в триста або й п'ятсот гривень. Славнозвісне прислів'я — сім разів відміряй, а потім відріж — доречне за такої ситуації як ніколи. Сподіваємося, що ця вимога регламенту змусить футбольних фахівців на місцях продуктивніше працювати насамперед зі своїми вихованцями і прагнути стабілізувати склад основної команди.
— Чи матимуть дозвіл на участь в обласному чемпіонаті професіонали?
— Наш турнір аматорський, тому гравці з професіональним статусом виступати в ньому не зможуть. Правда, за винятком юніорів, які мають набувати ігрової практики в особливо гострій конкуренції за місце в основному складі професіонального клубу. Так, зокрема, резервні команди білоцерківських "Арсенала" та "Росі" матимуть право заявити в обласних змаганнях необмежену кількість професійних гравців віком до вісімнадцяти  років включно. А будь-який клуб обласного чемпіонату може задіяти в матчі не більше п'яти професіоналів віком до двадцяти одного року. Завдяки цьому правилу тіснішим і значно ефективнішим має стати фаховий зв'язок аматорського та професійного футболу на Київщині.

Валерій ВАЛЕРКО, газета "Київська Правда"

http://www.kiev-pravda.kiev.ua/

Переглядів: 662 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024