П'ятниця, 26.04.2024, 10:48

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 27 » В очікуванні випробування
В очікуванні випробування
09:38
Зимовий чемпіон першої ліги, столична «Оболонь», розпочне весняну частину змагань протистоянням з доволі серйозним суперником, минулорічним учасником змагань у вищій лізі «Нафтовиком-Укрнафтою».

Для киян поєдинок буде своєрідним випробуванням, адже в Охтирці, напевно, пам’ятають, що восени волею календаря кияни двічі поспіль обіграли «Нафтовик», в тому числі й вибили його з розиграшу Кубка України.

Для «пивоварів» нинішній зимовий антракт був нелегким. Команда Юрія Максимова розпочала підготовку доволі пізно, вихід команди з відпустки кілька разів переносився. Чого тільки в цей час не говорили про команду, мовляв, зніметься команда — і край: немає фінансів, відмовився головний спонсор ЗАТ «Оболонь» тощо. Всупереч пліткам команда вийшла на підготовчий етап і приступила до тренувань. Юрій Максимов, на відміну від своїх попередників, не став довго тримати колектив у столиці. Спочатку «пивовари» поїхали закладати функціональну готовність до Трускавця, потім вирушили до турецької Анталії. Там уже тренерський штаб Юрія Максимова і награвав склад, перевіряв ігрові зв’язки, варіації ігрового малюнка. На завершальному зборі, який пройшов у Євпаторії, вочевидь, часовий цейтнот таки дався взнаки: аби не вибиватися з тренувального режиму, коли за день перед контрольним матчем дається полегшена програма тренувань і день після, тренери «Оболоні» взагалі відмовилися від контрольних матчів. Майже місяць пройшов у насичених тренуваннях.

Нині кияни, як самі стверджують, підходять до весняної частини змагань налаштовані на те, що потрібно посісти місце, яке дасть право виступати з наступного сезону у прем’єр-лізі. Стадіон готується, інфраструктура поліпшується, закладається фінансова програма, яка передбачає кошторис команди, значно вищий, аніж для змагань у першій лізі. Днями, щоправда, керівництво «Оболоні» проінформувало ПФЛ, що зняло резервну команду зі змагань, а гравці «Оболоні-2» отримали статус вільних агентів, однак, на наше запитання про резерви команди, в клубі повідомили, що передбачається програма, згідно якої, у випадку виходу до прем’єр-ліги, в «Оболоні» буде команда дублерів.

Щодо кадрових змін, то раніше з команди пішов Євген Кармалита, не залишився в команді й голкіпер Володимир Овсієнко. Є гравці, які ще восени були заявлені за «Оболонь-2» і виходили в складі першої команди, чи то в основі, чи на заміну, а вже зараз заявлені на весняну частину змагань за основну «Оболонь». Це — Артем Лабунський, Костянтин Коваленко, Ігор Пластун, Вадим Післар та Алан Дзуцев. Також «Оболоні» вдалося продовжити співпрацю з воротарем Артемом Штаньком.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, газета "Український Футбол"
Переглядів: 626 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024