Четвер, 25.04.2024, 12:19

 

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Квітень » 1 » Перед стартом футбольного марафону
Перед стартом футбольного марафону
22:43
Післязавтра почнеться чемпіонат області
Чемпіонат області 2009 року почнеться найближчої суботи, а закінчиться 17 жовтня. Календарні матчі проходитимуть, як правило, по суботах. Але будуть і винятки з правил. По-перше, це святкові чи вихідні дні, що спричинені травневими святами. А по-друге, вищолігові команди проведуть кілька турів і в середу — в червні та у вересні.
 
Титулований новачок із Вишгорода. Рейтинговий лідер нового турнірного циклу — ФК "Путрівка" з однойменного села, що в пристоличному Васильківському районі. Команда Леоніда Матушевича три роки поспіль нижче другого місця в остаточному реєстрі не опускається взагалі. А торік і позаторік саме путрівці сходили на чемпіонську вершину в області. Безпосереднім опонентом чинного чемпіона, за логікою речей, має стати ставищенський "Хілд — Любомир", очолюваний Леонідом Джужиком. Він — бронзовий призер 2008 року. Шкода, проте самобутня "Нива" з Бузової, віце-чемпіон області минулорічного зразка, долучитися до боротьби не зможе з об'єктивної і звично гіркої для сьогодення причини: команда припинила існування. Зійшли з авансцени футболу Київщини також інша команда з Бузової — титулована "Грань", білоцерківські "Білсталь" і "Арсенал-2", київське "Місто Світла", обухівський "Антарес", ФК "Здвижівка" з Бородянського району, "Княжа-2" з Щасливого та "Богуслав-2001".  Натомість повернувся до футбольної когорти Київщини вишгородський "Діназ" — один з лідерів обласного футболу на зламі двох століть. Нагадаю, що свого часу "Діназ" Ярослава Москаленка вигравав обидва кубкові турніри — класичний і з уточненням "супер".
 
Склад обласної вищої ліги. ФК "Путрівка" — дворазовий чемпіон і віце-чемпіон області. "Хілд-Любомир" (Ставище) — бронзовий призер. ФК "Макарів" — сьома команда минулорічного зразка. "Максима" (Українка) — віце-чемпіон області 2005 року (готує команду колишній динамівець Києва, заслужений тренер України Григорій Іщенко). "Інтер" (Фурси) — переможець цьогорічного Меморіалу Кирсанова, дев'яте місце в минулому сезоні. "Зеніт" (Боярка) — кузня юних талантів, десятий клуб 2008 року. ФК "Баришівка" — п'ята команда трирічної давнини. ФК "Богуслав" — амбітний колектив, згуртований Петром Любченком. "Укрмеблі плюс" — юні таланти Білої Церкви, п'ятнадцяті минулого сезону. ФК "Вишневе" (Києво-Святошинський район) — під проводом Юрія Миколаєнка. "Діназ" (Вишгород) — дворазовий бронзовий призер обласного чемпіонату. "Податковий університет" (Ірпінь) — тренер Володимир Смовж. "Рось-2" (Біла Церква) — п'ята команда зразка 2003 року. "Вікторія" (Обухів) — спільна справа Валерія Золотухіна та Віктора Мозгового.
 
Турнірний цикл триватиме півроку. Чемпіонат області 2009 року почнеться найближчої суботи, а закінчиться 17 жовтня. Календарні матчі проходитимуть, як правило, по суботах. Але будуть і винятки з правил. По-перше, це святкові чи вихідні дні, що спричинені травневими святами. А по-друге, вищолігові команди проведуть кілька турів і в середу — в червні та у вересні. Турнірний календар укомплектовано так, аби якомога менше матчів припадали на пізню осінь, коли можлива негода, а світловий день аж надто куций. Окрім того, передбачено й шість кубкових раундів. 13, 20 та 27 травня, а це — середа, команди змагатимуться за вихід на фінішну "кришталеву" пряму. 8 серпня відбудуться чвертьфінальні матчі, ще за тиждень — напівфінал, а святкового 24 серпня визначиться новий володар обласного кубка. 24 жовтня він зіграє суперкубковий матч на полі зі штучним покриттям у Ірпені з новоспеченим чемпіоном області. До речі, в офіційному календарі вищолігових змагань передбачена й літня міжігрова пауза — з п'ятого липня по 22 серпня футболісти, не задіяні в кубкових перегонах, відпочиватимуть. А програма стартового туру (4 квітня, субота) така: "Максима" — "Путрівка", "Хілд-Любомир" — "Рось-2", "Податковий університет" — "Макарів", "Інтер" — "Вишневе", "Вікторія" — "Діназ", "Баришівка" — "Богуслав" і "Зеніт" — "Укрмеблі плюс".
 
Газета "Київська Правда"
http://www.kiev-pravda.kiev.ua/
Категорія: Першість Київської області | Переглядів: 689 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024