П'ятниця, 26.04.2024, 06:45

 

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Липень » 1 » Вишневе без стадіону, а Терезине — без надійного партнера
Вишневе без стадіону, а Терезине — без надійного партнера
17:50

Насамперед вони прийняли до складу обласної футбольної федерації на правах  колективного члена легалізовану минулого місяця Дитячо-юнацьку футбольну лігу Київської області. Валерій Золотухін, голова ДЮФЛ КО, запевнив присутніх, що очолювана ним громадська організація працюватиме в юридичному полі КОФФ, і закликав активістів і фахівців обласного футболу до конструктивної співпраці.
Чимало приємних емоцій подарували нам у сезоні, що минув, учасники всеукраїнських дитячих перегонів. Третє місце в елітному груповому турнірі чотирнадцятирічних за програмою Дитячо-юнацької футбольної ліги України посіла "Княжа" з Щасливого (тренер — Микола Литовчак). Молодші княжичі, підготовлені тренером Іваном Лесиком, стали третіми призерами національних змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч" у середній віковій групі. А вихованці Вадима Мандрієвського з "Борисфена-КОІСП" (Терезине) завоювали срібні медалі в першій лізі ДЮФЛ України.
Однак успіх юних футболістів обласного інтернату спортивного профілю, котрі за підсумками клубного заліку піднялися до вищої національної ліги, де мають скласти товариство "Княжій", додав обласному футболові ще й неабияких клопотів. Шкода, проте саме такими є реалії сьогодення. Самотужки КОІСП ні кадрово, ні фінансово виступати серед еліти дитячо-юнацького футболу країни, на превеликий жаль, не спроможний. Сподівання на кооперацію зусиль в спілці з Броварським вищим училищем фізичної культури принаймні поки що не справдилися з об'єктивних причин. А втрачати завойоване з неабиякими затратами і труднощами додаткове місце в ДЮФЛ України ми просто не маємо права. Тому й вирішено звернутися за допомогою до владних структур області, а також до керівників міста Біла Церква та Києво-Святошинського району. Зокрема, голова КОФФ Олександр Тютюн висловив ідею про створення на базі Київського обласного інтернату спортивного профілю в Терезиному комунального обласного клубу, який спеціалізуватиметься на дитячо-юнацькому футболі.
Не менш активним виявилося й обговорення питання про стан стадіонів і футбольних полів на Київщині. Як позитивний приклад, згадано про напрацювання останніх років у Бородянському та Васильківському районах. Однак у більшості регіонів не лише тренуватися, а й грати командам ніде. Критична ситуація з ігровою інфраструктурою в пристоличних Броварах і потужній Білій Церкві. Занедбаний міський стадіон "Енергетик" у Вишгороді. А широковідоме в Україні місто Вишневе взагалі не має стадіону! Парадокс, однак один з лідерів обласного чемпіонату — ФК "Вишневе", як і низка дитячих команд, задіяних у престижних обласних і столичних турнірах, змушені в пошуках домашньої арени мандрувати ледь не всім столичним регіоном. А тим часом влада Вишневого, попри неодноразові прохання місцевої юні, зостається в ролі байдужого спостерігача…

Валерій ВАЛЕРКО, газета "Київська Правда"
Категорія: Першість Київської області | Переглядів: 1191 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024