Четвер, 25.04.2024, 05:57

 

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 18 » Дошка пошани обласного футболу
Дошка пошани обласного футболу
22:03
Коментар Олександра Тютюна, голови Київської обласної федерації футболу, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України:
— Це перший список футбольних гвардійців, офіційно затверджений нашим виконкомом за підсумками турнірного року. Оприлюднюючи його, ми сподіваємося на здорову реакцію не лише в спортивних колах, а й в суспільстві загалом. По-перше, це своєрідна премія тим, хто прагне повсякчас штурмувати спортивні вершини, а отже, постійно підвищує футбольну майстерність. По-друге, це важливий зразок для наслідування кожному футболістові столичного регіону. А по-третє, таким робом обласна федерація футболу виховує і зміцнює патріотизм, любов до рідного краю та визнання його спортивних героїв.
Список прем'єрний, а отже, підстав для будь-яких аналогій і порівнянь поки що немає. Хоча перші висновки зробити можна. Очевидно, що пріоритетну перевагу під час оформлення першої "дошки пошани" футболу Київщини надано цьогорічному чемпіонові — "Інтеру" з Фурсів. П'ятеро підопічних тренера Валерія Позднякова названі першими номерами сезону в ігрових амплуа, ще двоє — другими. Тобто майже третина гвардійців — представники чемпіонської дружини. Як на мене, це закономірно, бо команда з Фурсів і справді була найкращою 2009 року. Вона виграла чемпіонат, випередивши найближчих переслідувачів аж на шість очок, і завоювала Кубок області, забивши на завершальній стадії два "сухі" м'ячі гореницькому "Інтеру", сформованому з недавніх чемпіонів і збірників України.
А загалом до гонорового списку 22 найкращих увійшли гравці семи вищолігових клубів. Окрім "Інтера", це представники ставищенського "Хілда-Любомира", ФК "Макарів", ФК "Вишневе", ФК "Путрівка", вишгородського "Діназа" та ФК "Богуслав". Саме вони й становитимуть основу справжньої збірної Київщини, яка може започаткувати свій історичний літопис уже наступного року.
До речі, на листопадовому за-сіданні виконкому ми визначились і з лідерами в основних індивідуальних номінаціях. Найкращим воротарем 2009 року визнано Андрія Петрова з "Інтера", найкращим гравцем — його одноклубника і капітана команди Олега Глушка. Найрезультативніший футболіст обласногого сезону — макарівець Олег Зборовський. А найкращий тренер Київщини — Валерій Поздняков ("Інтер", Фурси). Отже, футбол і футболісти столичного регіону також мають цілком офіційні орієнтири для наслідування.
 
22 найкращих футболісти Київської області 2009 року

Воротарі: 1. Андрій Петров (Інтер), 2. Віталій Сидоренко (Макарів).
Праві захисники: 1. Сергій Черній (Хілд-Любомир), 2. Роман Кривенко (Вишневе).
Праві центральні захисники: 1. Олег Глушок (Інтер), 2. Євген Цепкало (Макарів).
Ліві центральні захисники: 1. Андрій Білоцерківець (Путрівка), 2. Олександр Силецький (Хілд-Любомир).
Ліві захисники: 1. Олег Сокирка (Інтер), 2. Віталій Лях (Путрівка).
Праві півзахисники: 1. Андрій Байдачний (Діназ), 2. Анатолій Бондаренко (Інтер).
Центральні півзахисники: 1. Йосип Кадар (Інтер), 2. Юрій Рачковський (Путрівка).
Ліві півзахисники: 1. Василь Бляхарський (Вишневе), 2. Сергій Живий (Хілд-Любомир).
Праві нападники: 1. Олександр Мартиненко (Богуслав), 2. Юрій Макаров (Інтер).
Центральні нападники: 1. Олег Зборовський (Макарів), 2. Юрій Медведєв (Хілд-Любомир).
Ліві нападники: 1. Юрій Голюк (Інтер), 2. Андрій Гірча (Діназ).

Валерій ВАЛЕРКО.
www.kiev-pravda.kiev.ua

 

Категорія: Першість Київської області | Переглядів: 986 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024