П'ятниця, 19.04.2024, 12:26

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 30 » Баришівський район: чотирнадцять лігових команд
Баришівський район: чотирнадцять лігових команд
20:56
Зате чемпіонат району й справді заслужив одностайної похвали. Чотирнадцять найсильніших команд узяли участь в класичних двоколових перегонах, зігравши по двадцять шість матчів. Порівняно з попереднім роком шістка лідерів персональних змін не зазнала. Проте турнірна таблиця набула зовсім іншого вигляду, і насамперед це стосується чемпіона-2008: ФК "Баришівка", очолюваний граючим президентом Юрієм Кондратенком, опустився на п'яте місце. Натомість березанський "Будівельник", підготовлений Ігорем Калашником, обміняв шосту позицію зразка 2008 року на комплект золотих медалей. До того ж зробив це насправді переконливо, вигравши 23 матчі з 26 і зазнавши тільки однієї поразки. А кількість забитих м'ячів, як і феноменальна різниця забитих і пропущених — плюс 97 (!), найпромовистіше засвідчили загальну вищість нового тріумфатора над іншими учасниками турніру. Зверніть увагу на підсумкову таблицю чемпіонату Баришівського району 2009 року:
Основу березанської команди становили ветерани і просто досвідчені футболісти. Приміром, 38-річний граючий тренер Ігор Калашник свого часу був дворазовим фіналістом обласного кубка в складі місцевої "Дружби" (КСП — на початку 90-х), а Петро Дмитренко вже в новому столітті став чемпіоном області в складі ФК "Путрівка". Не менш важливо, що цементували колектив і сімейні дуети: товариство тренерові склав його 18-річний син Віталій Калашник, а партнером 24-річного Станіслава Бишовця, який має досвід виступів і серед професіоналів, був його 50-річний батько Микола, один з героїв обласних ветеранських перегонів. А справжній фурор у чемпіонаті району зчинив 25-річний Олександр Галицький: забивши 34 м'ячі, він завоював ще й титул князя футбольних стрільців!.. Однак легким турнірний шлях не став і для "Будівельника". В окремих матчах, як-от з володарем Кубка району — коржівським "Трубежем", Ігор Калашник і його команда виривали вольову перемогу буквально на останніх хвилинах. А в принциповому поєдинку з майбутнім бронзовим призером березанці виграли з рахунком 5:3, поступаючись перед останньою десятихвилинкою — 2:3.
А от ФК "Баришівка" не поталанило і в кубковому турнірі: Юрій Кондратенко з партнерами програв у рідних стінах фінал хлопцям з Коржів, серед яких були й добре відомі навіть за межами району воротар Василь Скибенко та хавбек Ігор Камалов, а також граючий тренер бронзовий призер європейської першості серед юнаків Володимир Гопкало. Схоже, баришівці запізнилися зі зміною поколінь — їхнім лідерам уже далеко за тридцять. Хоча сам Кондратенко нарікає на організаторів турніру, котрі дозаявили за "Трубіж" кількох професіоналів з "Оболоні"…
До слова, очолює Баришівську районну федерацію футболу 24-річний футболіст Ігор Титов, який минулий рік присвятив активним  виступам у кількох інших регіонах: як оборонець ФК "Макарів" він, зокрема, став срібним призером обласного чемпіонату, а в складі ФК "Буча" — переможцем основного турніру  в Києво-Святошинському районі. Такого, здається, наш футбол досі не знав! Але в Титова є надійний  помічник (точніше — наставник) — член виконкому районної федерації і начальник райспортвідділу Віктор Мудрак, тож і загальна справа на малій батьківщині футболіста не гальмується.
Приємно, що й керівники трудових колективів активно підтримують футбол у регіоні. Наприклад, значна заслуга в турнірному злеті "Будівельника" належить Березанському заводу залізобетонних виробів і його небайдужому директорові Віктору Патюті. Мова і про матеріальну, і про моральну підтримку. Це ж повною мірою стосується й Віктора Науменка, спонсора кубкового тріумфатора. Шкода, проте міська влада Березані, насамперед — спортивна (начальник галузевого відділу Володимир Лук'яненко) реальної допомоги футболові та його людям не надає. Більше того: в місті вперше за багато років навіть не розіграли традиційного кубка…

Валерій ВАЛЕРКО

www.kiev-pravda.kiev.ua



Переглядів: 1083 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024