Субота, 27.04.2024, 00:43

 

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 27 » Білоцерківські адреси футбольного тріумфу
Білоцерківські адреси футбольного тріумфу
11:15

Здається, зовсім недавно тон у футболі столичного регіону задавали Фастів і Бородянка, Миронівка і Обухів… Однак нині в епіцентрі загальної уваги опинилися команди з Білої Церкви та Білоцерківського району. Принаймні цього року саме вони досягли найвищих турнірних успіхів.
І почати цей гоноровий перелік варто з "Арсенала": білоцерківські каноніри завоювали срібні медалі другої національної ліги і, вигравши додатковий матч у ФК "Полтава", пробилися до другого за рангом ешелону вітчизняного футболу. Звершення й справді вагоме, бо клуби Київської області впродовж аж трьох останніх за часом років узагалі не були представлені в першій національній лізі. Наголошу, що після осіннього змагального циклу новачок дивізіону з Білої Церкви закріпився на сьомій першоліговій позиції, обігравши зокрема й авторитетні команди з Алчевська, Луцька та Олександрії, котрі на зламі двох століть виступали й серед еліти національного чемпіонату.
А тим часом флагманом аматорського футболу столичного регіону став "Інтер" з Фурсів, що в Білоцерківському районі. Він завоював першість в обласному чемпіонаті, а також здобув Кубок Київщини. Цікаво, що до "Інтера" кришталево-золотий дубль на футбольних аренах області оформив три роки тому лише згаданий вище "Арсенал", який ще не мав статусу професіонального колективу і проходив ігровий та організаційний гарт у головних змаганнях області під егідою Федерації футболу Київщини.
Виграли цьогоріч білоцерківці й обласний першоліговий турнір — мова про клуб "Дригало", який представляв однойменне торговельне підприємство, а також офіційні дитячо-юнацькі перегони — "Арсенал-Освіта" не мав рівних у старшій віковій групі, "Маршалок" — у середній. Срібним призером першолігової першості в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України став КОІСП з Терезиного.

Безумовно, рік, що минає, увійде до літопису білоцерківського футболу як один з найуспішніших у його багатій на події та факти історії. Хоча принагідний перелік титулів і перемог, які дісталися представникам інших регіонів, може стати додатковим стимулом для білоцерківців уже наступного року. Так от, Суперкубок області серед аматорів отримав ФК "Ірпінь" (Гореничі), а найсильнішою ветеранською командою виявилася збірна Баришівського району. Наймолодшу вікову першість в обласній дитячо-юнацькій лізі виграли хлопці з Щасливого Бориспільського району. А чемпіонами в обласних змаганнях на призи Клубу "Шкіряний м'яч" стали школярські команди з того ж таки селища Щасливого (старша та середня вікові номінації) і міста Бучі (наймолодша). Окрім того, юні футболісти з Щасливського навчально-виховного комплексу завоювали третє призове місце й на всеукраїнському фіналі "Шкіряного м'яча".
І все-таки насамкінець я волію знову привернути увагу до білоцерківських адрес тріумфу. Бо три найголовніші індивідуальні призи з чотирьох обласних дісталися представникам якраз уславленого Надросся. Найкращим пренером року в аматорському футболі Київщини визнано Валерія Позднякова, гравцем — Олега Глушка, воротарем — Андрія Петрова (всі — "Інтер", Фурси). А лаври князя стрільців отримає макарівець Олег Зборовський.

Валерій ВАЛЕРКО.

www.kiev-pravda.kiev.ua

 

Категорія: Першість Київської області | Переглядів: 970 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024