П'ятниця, 29.03.2024, 08:35

 

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Грудень » 7 » Наші земляки в першій національній лізі
Наші земляки в першій національній лізі
17:09
Каноніри з міста над Россю на проміжному фініші розмістилися в актуальному турнірному реєстрі на сьомому місці. Для дебютанта першолігових змагань це й справді хороший результат. Значно гірше, що флагман обласного футболу не вельми прихильний до доморощених талантів. Не вірите? Однак це правда: серед двадцяти трьох футболістів, задіяних восени в українській першості, лише троє народилися та вивчали ази народної гри в Білій Церкві. Захисник Олексій Кривошеєв, який має і вищоліговий досвід, — вихованець тренера Віталія Краснощокова. Перший тренер Юрія Степанюка — Володимир Маслов. А з Андрієм Ковалем, який цьогоріч уже відзначився двома влучними ударами в першолігових матчах, успішно працював Григорій Дугін. Я розумію, що господарі клубу, мріючи про швидкий поступ турнірними шляхами, зазвичай роблять ставку на досвідчених виконавців. Вони вкладають свої гроші в команду, тому й мають першочергове право формувати кадрову політику. Хоча й усвідомлюють, що такий варіант розвитку колективу не менш ризикований, аніж орієнтація на місцевих юнаків.
Але не тільки канонірами представлений столичний регіон у першій футбольній лізі. В інших командах у цьогорічному першому колі виступали тринадцять уродженців обласних міст і районів. Найвищої турнірної позиції — шостої на проміжному фініші — досягли з професіональним футбольним клубом "Олександрія" (Кіровоградська область) двоє наших земляків. Андрій Смалько, випускник уславленого навчально-виховного комплексу в Щасливому, колишній хавбек бориспільського "Борисфена" та молодіжної збірної країни. А Іван Котенко, вихованець бородянського тренера Василя Сліпенка, пройшов школу славнозвісної динамівської академії під проводом Павла Яковенка. Смалько та Котенко восени забили по м'ячу суперникам олександрійської команди, яку нині, до речі, тренує колишній гравець і тренер "Борисфена" Сергій Ковалець.
Ще один колишній тренер борисфенівців — Олександр Рябоконь — очолює нині чернігівську "Десну". Під його керівництвом грають там аж троє вихованців футболу Київщини. Це — вишгородець Сергій Старенький, який кілька років тому був володарем Суперкубка області в складі "Діназа", а також екс-гравці "Борисфена" бориспілець Петро Кондратюк і гребінківець Максим Стоян (цьогорічного літа грав у чемпіонаті Київщини за ФК "Путрівка").
Двоє здібних юнаків набувають футбольних знань та вміння в київському "Динамо-2". Воротар Павло Поштаренко — вихідець з Броварського району, а форвард Вадим Гриппа народився в Згурівці. В Охтирці, де дислокується широко знаний клуб "Нафтовик", удосконалює футбольну майстерність Михайло Юрченко, син одного з найкращих бородянських футболістів усіх часів Віктора Юрченка. Вихованець авторитетного білоцерківського тренера Василя Наумчука, який останнім часом плідно працював у Боярці, — Василь Гаврилюк — "засвітився" в овідіопольському "Дністрі", де його ситуативним одноклубником став Андрій Кругляк, уродженець славної Богданівки, що в Яготинському районі. А в камінінському "Феніксі-Іллічівці" грає один з найобдарованіших білоцерківських юнаків Артем Юрковський. Нарешті, тернопільська "Нива": там ще влітку зіграли по чотири матчі фастівчанин Ярослав Вишняк і бориспільчанин Олександр Гончар.
Зауважу, що виступають поза межами Київщини й недавні лідери наших авторитетних свого часу команд — "Борисфена", "Княжої", "Нафкома" та "Росі" — Лупашко, Мандзюк, Котелюк, Бабак, Сапай, Налигач, Швець, Гордієнко, Малка та інші, однак вони народилися не в столичній області.
 
www.kiev-pravda.kiev.ua
Переглядів: 718 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024