Середа, 24.04.2024, 17:46

 

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Листопад » 4 » Обласні футбольні перегони
Обласні футбольні перегони
18:44

203 дні, починаючи з 4 квітня і закінчуючи 24 жовтня, тривав обласний чемпіонат з футболу 2009 року.
Одинадцять команд класифіковано в підсумковій турнірній таблиці, хоча ситуативними учасниками перегонів були чотирнадцять клубів. ФК "Баришівка" зіграв п'ять, "Максима" з України — шість, а білоцерківські "Укрмеблі плюс" — сім календарних матчів. Згідно з регламентними нормами, результати шістнадцяти матчів за участю баришівської, українківської  та білоцерківської команд анульовано.
Сто десять поєдинків зазначено в остаточному реєстрі чемпіонату, хоча одинадцять з них, або десять відсотків загальньої суми, так і не відбулися. Причина банальна — неявка однієї з команд.
Одинадцять неявок на календарні матчі сезону розподілилися за клубами так: "Зеніт" — чотири, "Податковий університет" — три, "Вікторія" та ФК "Узин" — по дві. Цікаво, що дев'ять з них припали на домашні матчі винних у порушенні календаря змагань колективів.
301 гол зафіксували в обласному чемпіонаті судді. 157 разів брали ворота суперників господарі поля, 144 — гості. Найрезультативніші — Олег Зборовський з ФК "Макарів", який відзначився тринадцятьма влучними ударами, та фурсівський "Інтер" — 51 гол, або 16,6 відсотка загальної кількості забитих м'ячів. Найнадійніший захист — лише одинадцять пропущених м'ячів — у ставищенців. А найкраща різниця забитих і пропущених м'ячів — плюс 38 — у команди з Фурсів. Середня результативність в обласному чемпіонаті становить 2,736 гола за матч.
Двадцять перемог з різницею в три і більше м'ячів зареєстровано в сезоні. Це — 18,1 відсотка всіх результатів. По шість таких успіхів домоглися "Інтер"  і "Хілд-Любомир", по п'ять — вишнівська, макарівська та путрівська команди. Десять поразок з великим рахунком у пасиві ФК "Узин", вісім — "Податкового університету", шість — "Вікторії".
Сім зустрічей, або 6,4 відсотка, завершилися внічию без забитих м'ячів. По три нульові нічиї мають путрівська та ставищенська команди.
Вісім поєдинків принесли перемогу колективам, які по ходу зустрічі поступалися в рахунку. По два вольові виграші здобули ФК "Макарів" і "Вікторія". Двічі програли за таких обставин ірпінці та обухівці.
Олег Зборовський очолив список найвлучніших гравців обласного чемпіонату, випередивши на один гол Юрія Голюка і на три — Олександра Мартиненка.
Сім хет-триків зафіксовано в обласному чемпіонаті. Тричі по три м'ячі в одній зустрічі забивали ставищенці (Медведєв, Невгод і Черній), двічі — вишнівці (Гаранян і Комар), по одному разу — богуславець Мартиненко та Макаров з Фурсів.
Двадцять три рази стріляли дуплетом представники дев'яти вищолігових команд. Найчастіше — десять разів— це робили макарівці, причому Зборовський ознаменував свій стрілецький результат п'ятьма дублями. Тричі по два м'ячі в одному матчі забивали футболісти "Інтера", по два рази — "Діназа", ФК "Вишневе" та "Хілда-Любомира", по одному дублю в активі "Вікторії", ФК "Узин", "Зеніта" і ФК "Путрівка".
А підсумкова турнірна таблиця чемпіонату Київщини 2009 року має такий вигляд:

 
Категорія: Першість Київської області | Переглядів: 969 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024