П'ятниця, 26.04.2024, 21:23

 

Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Вересень » 17 » Ветерани ФК «Ставище» провели свою XVIII-у зустріч
Ветерани ФК «Ставище» провели свою XVIII-у зустріч
12:10
В першу чергу хотілось би подякувати активу, особисто вам і всім учасникам зустрічі за вдало проведений наш традиційний захід під назвою «Через 50 років». Всі вади, виявлені в підготовці 18-ї зустрічі як кажуть: «Кануть в літа», а приємні моменти залишаться назавжди в спогадах футбольних побратимів і їх рідних, вболівальників та просто пересічних земляків.
Приємно вразила мене одностайність 60-70 річних ветеранів, незважаючи на протести деяких молодших ветеранів в т.ч. як на диво з Бесідки (воротар Курко В., який постійно викрикував із-за меж футбольного поля: «Вашіє п’ять мінут кончілісь!”) провести цей символічний матч. Прикро, що ніхто з присутніх на трибунах вболівальників не заперечив крикуну і тим самим не підтримав емоційного пориву «стариків» зіграти, можливо для багатьох, свій останній футбольний матч під символічною назвою «Через 50 років» на рідному ставищанському стадіоні. Граючи в захисті команди 60-70-х років, я з радістю і з щемом в серці спостерігав за нашими метрами післявоєнного ставищанського футболу, за азартним футбольним блиском в їх очах, коли їм вдавалося вдало відбити м’яч. Адже на швидкі прориви по флангах, технічний дриблінг і гарматні удари у наших сивочолих ветеранів 50-х років вже не вистачало сил. Але козаки-старійшини не здавалися і достойно закінчили матч з мінімальною поразкою 1:2 на користь збірної команди складеної в футболістів, які захищали кольори збірної Ставища в 60-х роках. Гідну гру показали гравці Олег Андрійович Твердохліб, Георгій Володимирович Нагаївський, Іван Никифорович Портненко, В’ячеслав Іванович Панченко, Валерій Миколайович Шульга (автор гола), Георгій Пантелеймонович Карпенко, наш гість з Жашкова Микола Іванович Воронін, Андрій Григорович Галенко, Анатолій Константинович Бурлака, Олександр Іванович (автор гола) та Анатолій з Жашкова, Олександр Григорович Рахманюк та ін. А кращими гравцями цього матчу одностайно були визначені капітани команд Володимир Дементійович Бабенко та Ігор Григорович Смикун (автор гола), а також був відзначений самий активний в матчі центральний півзахисник Володимир Петрович Нагорний. Не підвели надії вболівальників і друзів по команді в цьому символічному,але напруженому матчі наші ювіляри, які своєю грою ще раз довели, що у ставищанських козаків-футболістів 50-60 рр. «є ще порох в порохівницях!»
Ветерани провели чергові збори, на яких привітали ювілярів В. Бабенка, І. Дяченка, А. Поночовного, В. Нагорного, В. Поліщука, П. Гусака, І. Смикуна і В. Савченюка. Їх нагородили кубками, медалями, подарунками і призами. Ювілярів також поздоровила дружина Валерія Шевельова Людмила Іванівна і вручила від імені Валерія Олександровича їм подарунки. З вітальними промова виступили І. Портненко, В. Панченко, М. Воронін, А. Бурлака, Г. Карпенко, З. Ковельман, С. Володарський, З. Змієвець, Г. Поночовна, Г. Громадська, Г. Панченко, С. Яценко та ін. Всім учасникам зустрічі були презентовані фотоплакати, присвячені попереднім зустрічам, а також ювілярам Бабенку В. та Смикуну І.Г. Мій старший друг-наставник письменник Микола Силович Ковальчук подарував ветеранам-ювілярам свою останню книгу «Купіль материнська». Свої патріотичні твори про Україну автор раніше дарував деяким нашим ветеранам-патріотам, а також в бібліотеки Ставищенського і Бесідського НВК.
На «Футбольний вогник» в честь 70-річчя В.Д. Бабенка, 65-річчя В.П. Нагорного, 55-річчя І.Г. Смикуна були запрошені ветерани ФК «Ставище» і їх рідні, ветерани-друзі з м. Жашкова і ФК «Труд» з Бесідки. Приємним сюрпризом для всіх учасників «Футбольного вогника» були вітання від Олімпійського чемпіона в десятиборстві Миколи Авілова і чемпіона світу, капітана зб. СРСР по волейболу Олександра Сорокалета, які особисто приїхали на нашу XVIII-у зустріч. Вони привітали всіх присутніх і поздоровили наших ювілярів-одноклубників, сфотографувалися і дали автографи всім бажаючим. Також футбольна делегація з Бесідки оригінально поздоровила Бабенка В.Д. з 70-річчям.
В піднесеному настрої всіх учасників закінчився «Футбольний вогник», а з ним і традиційна XVIII-а зустріч. На прощання футбольні побратими зверталися один до одного з такими словами: «До скорого побачення, дорогі братчики, на черговій XIX-й зустрічі ФК «Ставище» 9 травня 2010 року! Місце зустрічі поміняти неможливо, адже рідне Ставище назавжди в кожному серці футбольного побратима!»
Ще раз дякую всіх вас за вдало проведену XVIII-у зустріч ветеранів-побратимів ФК «Ставище», де були гості з м. Жашкова і Бесідки
 
На фото: ветераны ФК "Ставище"

Щиро ваш з повагою Олександр Панченко.
м. Одеса-Аркадія
Категорія: Вітаємо! | Переглядів: 1223 | Додав: Panchenko
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024