Четвер, 02.05.2024, 20:45

 

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Лютий » 4 » Олег ФЕДОРЧУК: Де-юре команда існує, а де-факто можемо не почати друге коло
Олег ФЕДОРЧУК: Де-юре команда існує, а де-факто можемо не почати друге коло
23:58

Головний тренер броварського "Нафкома" розповів "УФ" про перспективи команди у кризовий період.

  Олеже Вікторовичу, як команда готується до другого кода після участі в Меморіалі Макарова?

Хотів би почати з того, що в кінці минулого року на загальних зборах ми оголосили, що в зв'язку з фінансовою кризою клуб фактично припинив процес виступів у чемпіонаті. У той же час я нині займаюся активними пошуками співвласників клубу. Пропозиції є, вони постійно надходять, але все чомусь закінчується на рівні переговорів. Ми згодні поступитися правами на клуб новому власнику без будь-яких фінансових умов. Для нас головне, щоби ця людина підтримувала клуб. ПФЛ ми попередили, що маємо великі проблеми, футболістам надали статус вільних агентів, але в той же час продовжуємо їх готувати і чекати нового власника, який захоче взяти на себе такий тягар, як футбольний клуб.

Оскільки гравці в нас свідомі, ми, тренери, вирішили продовжувати підготовку до другого кола, яку розпочали ще перед новим роком. Молодіжним складом брали участь у Меморіалі Макарова. Проводимо щоденні тренування в манежі міста Бровари, граємо спаринги. На цьому тижні, можливо, спарингуватимемося з дублем "Княжої". Де-юре команда існує, а де-факто ми довели до відома, що можемо не почати друге коло.

Ваше ставлення до того, що Центральна рала ПФЛ просила збільшити заявковий період для команд ще на місяць, толі як ФФУ,   посилаючись  на  норми ФІФА, в цьому проханні відмовляє?

Збільшення заявкового періоду нічого не дасть. Зараз 99 відсотків футболістів вільні агенти,  і  вони  можуть дозаявитися будь-коли. Просто не всі це розуміють. Якщо я звільняю футболіста від контракту, заявочний період для нього не має жодного значення. В регламенті чітко написано, що вільний агент може заявитися, коли захоче. Зараз настав час вільних агентів. Звісно, є незначна кількість футболістів, які на контрактах, але це ж не рятує ситуації. Вся ця балаканина нагадує зменшення ціни на проїзд в метро   на  тридцять   копійок,   з двох гривень до гривні сімдесяти. Але що з того? Хтось став краще їсти після цього? Ні! Тому крок, який хоче зробити ПФЛ і збільшити термін дозаявки не рятує ситуації.

  Ви говорили, що зараз шукаєте спонсорів, власників для команди.  Але  якщо  таких не знайдеться, "Нафком" зникне?

  Ми припинимо існування, і про це вже попередили. V нас на пошуки власника залишається місяць.

Прикро...

   Звісно, прикро. Вісім років клубу все ж таки. Хоча ми поки ще віримо в те, що на цьому наша історія закінчиться. Зраза для деяких людей є хороша нагода увійти у футбольний бізнес. Якщо раніше клуб коштував півмільйо-на доларів чи мільйон, то зараз безкоштовно. Приходить нова людина, сплачує внесок, змінює назву і все це його клуб. А щодо питання комплектації команди, то зараз  це не  проблема. Майже без коштів можна укомплектувати команду середнього рівня. Тому ми готові на все, лише б зберегти клуб.

Олександр ТРАВЯНКА, "Український футбол"
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 747 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024