Четвер, 25.04.2024, 09:11

 

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Березень » 15 » Олег ФЕДОРЧУК: ГРУПА ІНВЕСТОРІВ РЕАНІМУВАЛА КЛУБ
Олег ФЕДОРЧУК: ГРУПА ІНВЕСТОРІВ РЕАНІМУВАЛА КЛУБ
15:25

Інтерв'ю з головним тренером "Нафкому" з Броварів - Олегом Федорчуком



Попри всі фінансові негаразди «Нафком» таки житиме. Власник клубу Олександр Кравчук продав свою команду за одну гривню новому власнику. Ім’я нового спонсора дізнаємося згодом, а поки що можна сказати що це група молодих бізнесменів. Що ж, сподіватимемося, що з новими силами та вливаннями команда не загубиться в другій лізі.

— Олеже Вікторовичу, довго залишалося відкритим питання щодо майбутнього «Нафкому». Яка нині ситуація в клубі? Чи побачимо ми команду в другому колі?

— З’явилася група інвесторів, які бажають реанімувати «Нафком». Клуб зараз передає право цим людям. Ми, в свою чергу, відкликаємо листи з Федерації футболу та ПФЛ про припинення свого існування.

— Хто ж ці нові інвестори?

— Поки що чітко озвучити це я не можу, оскільки ще сам не спілкувався з першими людьми. Можу лише сказати, що це група молодих бізнесменів, деякі з них проживають за межами країни. Для них клуб є комерційним інтересом.

Нині ж команда проводить підготовку до змагань. Також активно займаємося селекцією — підшукуємо молодих здібних гравців.

— Цікаво, а де ж підшукуєте гравців? Адже клуб спочатку оголосив про припинення існування, і гравці отримали статус вільних агентів. До того ж трансферне вікно вже закрилось…

— Так ми дали можливість гравцям підшукувати собі нові команди. Хтось встиг знайти інший клуб, хтось залишився. Ми не перешкоджали цьому. Але багато футболістів із складу все-таки залишилися в команді. Прохоров, Найко, Бовтрук, Адаменко, Колодяжний, Козаков, Шаповал і Дуда захищатимуть кольори клубу і в другому колі. Нині в тренувальному процесі бере учать 16 футболістів, але кожний день приїздять новачки на оглядини. Думаю, що до старту другого кола ми встигнемо гідно укомплектуватися.

Вже придивилися собі кількох футболістів, яких ми хочемо залучити в команду влітку, коли в них закінчаться контракти. 

— Свої матчі «Нафком» проводитиме в Броварах?

— Гратимемо в Броварах, до того ж назву змінювати не будемо. Наші інвестори зацікавлені в тому, щоб команда базувалася саме в Броварах. В місті багато молоді, саме на неї й робитимемо ставку на перспективу.

— Які ж завдання стоятимуть перед командою навесні ?

Друге коло для нас буде селекційним, адже нам потрібно зібрати хорошу команду. Потім уже поставимо завдання бути в призерах з перспективою виходу до першої ліги. Для цього, зрозуміло, необхідно буде підтягнути інфраструктуру. Зазначу, що підхід нових власників більше комерційний, ніж спортивний.

— Це добре чи погано?

— Для футболу це добре. Клуб працюватиме на перспективу. Велика увага приділятиметься якості гравців. Тренеру ж у даній ситуації трохи складніше, адже більше доведеться працювати з молодими футболістами. У 2001 році у «Нафкомі» була така ж ситуація. Футболісти були у віці 20 — 21 року і лише перспективні. Тим більше зараз, в час кризи все повинне зводитися до повернення грошей, адже їх ніхто не буде давати просто так. Тому нове керівництво зацікавлене, щоб команда не лише добре грала та заробляла очки, а й гравці були затребуваними.

Ми зацікавлені в тих, хто хоче через п’ять-шість років грати в прем’єр-лізі, а тим, хто шукатиме, де краще — буде набагато важче. Зараз молоді футболісти мають чітко усвідомлювати, що вони повинні бути в обоймі клубу і працювати на перспективу.


Олександр ТРАВЯНКА, газета "Український Футбол"

http://www.ukrainian-football.com/

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 745 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024