Четвер, 28.03.2024, 13:40

 

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Лютий » 5 » «Якщо не прагнути високої планки, то її ніколи й не досягнеш...»
«Якщо не прагнути високої планки, то її ніколи й не досягнеш...»
15:55
– Василю Павловичу, як проходить міжсезонна підготовка ФК «Бучі»?
– Міжсезонна підготовка нашого футбольного клубу розпочалася відразу після новорічних свят. З 19-го січня тричі на тиждень футболісти клубу проводять тренування в спортивному залі ЗОШ №3. Окрім цього ФК «Буча» бере участь у зимовому турнірі – Відкритій першості з футзалу серед чоловічих команд (IFL), що проходить на базі спортивного залу спеціалізованої ЗОШ №12. Але ключовим етапом підготовки команди у міжсезонний період стала участь команди у досить серйозному і достойному турнірі пам’яті легендарного воротаря Олега Макарова, виступ в якому ФК «Буча» вже, на жаль, завершила. Також 9-го лютого у приміщенні Київської обласної федерації футболу відбудеться нарада з приводу наступного серйозного турніру – Кубку Керсанова. У цьому турнірі будуть брати участь команди другої ліги України та Київської області, і наш клуб також обов’язково спробує свої сили.

– Підсумуйте виступ команди у Меморіалі Макарова.
– Якщо більш детально говорити про цей турнір, то скажу, що Буча потрапила в групу команд, які не є новачками футбольної Київщини. Це команди, які грають і на першість області, і в аматорських змаганнях: ФК «Макарів», ФК «Діназ», ФК «Діназ-2» і ДЮСШ-15-93. Але інші групи були ще набагато сильніші: це і команди другої та першої ліги України, і молодіжні склади «Динамо» Київ, «Оболонь» Київ, «Арсенал» Київ. Тобто досить пристойні і сильні клуби, які вже не перший рік беруть участь у цьому престижному турнірі. Наш клуб удруге виступав на Меморіалі Макарова і, на мою думку, досить достойно: 2 перемоги і 2 поразки, при чому з мінімальним рахунком 1:0, що говорить про те, що рівень підготовки гравців ФК «Буча» не нижчий за інші футбольні клуби. Скажу, що ФК «Макарів» за підсумками останнього сезону став другим у Київській області, і на цьому турнірі дійшов до півфіналу. Наші футболісти, хоча і програли ФК «Макарів» з рахунком 1:0, показали гідну, змістовну, тактично грамотну гру.
На жаль, ми не вийшли до наступного етапу, хоча й мали сподівання. До речі, окрему подяку хотів висловити фанатському руху, який самовіддано, незважаючи на сильні морози, підтримував команду, як і робив це протягом останнього сезону.

– Чи є новини у клуба на трансферному ринку?
– Хотілося поки що залишити це питання без відповіді, тому що, завдяки таким турнірам, як Меморіал Макарова і IFL, є можливість продивитися гравців, які можуть приєднатися навесні до ФК «Буча». Є ряд позицій, які потребують підсилення, але на 80% склад команди залишиться незмінним. Скажу лише про гравців, які, я впевнений, будуть у команді. Це В’ячеслав Сіренко і Сергій Шаповал, які перейдуть до ФК «Буча» з ФК «Ворзель». Запевняю, що на сторінках «Бучанських новин» обов’язково з’являться імена футболістів, які до нас приєднаються, не виключаю, що це будуть і професійні гравці.

– Чи задоволені результатом останнього сезону і роботою тренера команди Віктора Удалова?
– Той результат, який показав тренер команди Віктор Дмитрович Удалов, повністю мене задовольняє. Роботу, яку він виконує протягом двох років, вважаю, є продуктивною, спрямованою на покращення футбольної майстерності гравців ФК «Буча». І з усіма процедурними питаннями, які проводяться у клубі, у плані підбору гравців, фізичних навантажень і організації підготовчого процесу, я погоджуюсь з тренером. Тому, на сьогоднішній день я не бачу якихось причин, що у тренерському складі ФК «Буча». Навпаки, усіма можливостями намагатимусь допомагати у реалізації серйозніших і суттєвіших планів, які ми ставимо перед футбольним клубом.

– У наступному сезоні ФК «Буча» братиме участь у чемпіонаті Київської області. Чи націлені ви на перемогу?
– Перш за все, виступ у чемпіонаті Київської області – це відповідальність, яку ми на себе беремо продумано і виважено. Головним є результат. Для результату необхідно мати і тактичну, і фізичну підготовку, вдосконалення яких ми і проводимо, беручи участь у міжсезонних турнірах. Ми не хочемо прийти у чемпіонат Київської області командою-середняком, або командою нижчою за рівнем від команд області. Наша задача, яку я ставлю перед гравцями і керівним складом, це як мінімум, закріпитися у лідерах турніру, а максимум – спробувати виграти чемпіонат Київської області. Розумію, що у когось це може викликати усмішку, але якщо не ставити високої планки, до якої треба прагнути, то до її ніколи і не досягнеш. У будь-якому разі, ми націлені на кропітку і плідну роботу, яка й має дати результат.

- Яким чином у новому сезоні буде підтримуватись вболівальницький рух ФК «Буча»?
– Уже стали традицією виїзди наших вболівальників на матчі, що проводять за межами Бучі. Вони обов’язково будуть продовжуватись. Також радує присутність великої кількості вболівальників і на домашніх іграх. Зараз ми закінчуємо реєстрацію громадського об’єднання фанатського руху ФК «Буча». Це вже буде офіційна організація, що згуртує фанатів футболу заради спільної мети – підтримати улюблений клуб ФК «Буча». Адже вболівальники безсумнівно впливають на гру, на настрій команди. Вважаю, що така організація обов’язково потрібна для того, щоб допомагати і підтримувати команду у майбутніх перемогах, які ми очікуємо вже навесні.

– Чи планується вихід нової атрибутики клубу для підняття іміджу клубу у місті і за його межами?
– Обов’язково. Саме для того, щоб пропагувати наше місто, наш клуб, наших вболівальників, як у місті, так і за його межами, два сезони назад ми випустили символіку ФК «Буча» на шарфах і вимпелах, на комплектах форми. Зараз ми продумуємо інші футбольні атрибути клубу для вболівальників, щоб не відставати від інших клубів, які грають на вищому рівні. Думаємо, що до весни ми вже зможемо щось представити.
Наприкінці, хотілося б подякувати гравцям, тренерському складу ФК «Бучі», Бучанському міському голові за підтримку, за те, що ФК «Буча» має можливість тепер спробувати свої сили у чемпіонаті Київської області.
Запрошую всіх відвідувати матчі, у яких буде брати участь ФК «Буча». Прошу так само палко, як це було протягом останніх двох сезонів, підтримувати наших футболістів. Завдяки підтримці кожної людини, яка приходить на стадіон, команда відчуває, що її гра потрібна бучанцям. Останні ігри сезону 2009 року можуть це підтвердити, адже центральний стадіон міста ФК «Буча» практично збирав повні трибуни. Це є показником того, що команда на правильному шляху. Але це є кропітка, важка і серйозна робота, і не тільки для популяризації футболу, а й популяризації Бучі у підготовці до Євро-2012.


Олександр Остапа

www.bucha.com.ua


Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 999 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024