Вівторок, 30.04.2024, 00:36

 

Форма входу

Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2009 » Серпень » 12 » Об’єдналися заради футболу
Об’єдналися заради футболу
17:48

Дивна річ: тетіївський люд віддавна славиться і вправними гравцями, і безкорисливою любов'ю до народної гри, а от проявити себе повною мірою на змаганнях обласного і, тим паче, всеукраїнського рівня не спроможний і досі. Чому, зрозуміти неважко, якщо побувати на райцентрівському стадіоні, розташованому  поряд з адміністративним будинком районної влади. Він буквально шокує кричущою безгосподарністю та понівеченим і запущеним ігровим газоном. Звісно, що за таких обставин годі й мріяти про штурм турнірних вершин. Залишається хіба що заздрити сусідам із черкаської Маньківки, чиї юнаки завоювали призи навіть в національних сільських перегонах. Либонь, саме тому тетіївці так і не змогли розвинути виняткового для себе успіху, сенсаційно вигравши 1997 року в Білій Церкві представницький обласний турнір шістнадцятирічних. Нині тим хлопцям уже двадцять вісім років. Але ні вони, ні команда району в цілому заявити про себе в дорослому футболі Київщини не зуміли...
Усвідомлення того, що футбольні радощі оминають Тетіїв аж ніяк не випадково, й змусило активістів і щирих симпатиків народної гри вдатися до радикальних змін. Ініціативна група, заручившись підтримкою місцевої влади, підготувала і провела установчу конференцію районної федерації, в якій найактивнішу участь  взяли й повноважні представники територіальних громад. Обговоривши головні питання сьогодення і гаряче подискутувавши щодо найболючіших з-поміж них, делегати конференції затвердили статут і перспективні плани, а також обрали керівні органи районної федерації футболу. Її головою став 31-річний київський управлінець та підприємець Володимир Хоменко, батьківська садиба якого знаходиться в мальовничому Черепині. Першим заступником керівника новоствореної громадської організації делегати одноголосно обрали Олександра Ваніна, до речі, голову районної ради, заступником — Олега Балагуру, а виконавчим директором — Валентина Бишевого (обидва — відомі в районі господарники та підприємці).
Вельми важливо, що Тетіївська районна федерація футболу отримала й цілковиту підтримку з Києва, про що засвідчила присутність на конференції керівників обласного футболу на чолі з Олександром Тютюном і віце-президента футбольного клубу "Динамо" Вадима Костюченка. Голова КОФФ, виступаючи перед присутніми, наголосив на соціальній значущості футболу, а один з провідників уславленого столичного колективу подарував тетіївцям іменну футболку "блакитно-білих" з дванадцятим номером і написом "Тетіївська районна федерація футболу". Натомість Володимир Хоменко, розповідаючи про завдання та плани очолюваної ним організації, наголосив на необхідності проведення в Тетієві вже найближчим часом презентаційного Кубка Федерації та підготовки представницької збірної району до участі в офіційних обласних турнірах. Судячи з усього, дійова підтримка цим починанням у регіоні буде забезпечена і владою, і симпатиками народної гри.

Переглядів: 649 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024