П'ятниця, 19.04.2024, 23:34

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 27 » Другий зимовий турнір футболістів пройде в лютому
Другий зимовий турнір футболістів пройде в лютому
16:39

Віталій Голубєв, майстер спорту і заслужений тренер України, був одним з найпопулярніших гравців київського "Динамо" і всього радянського футболу в п'ятдесятих роках минулого століття. Виконуючи функції центрального захисника, він відзначався не лише безстрашністю та надійністю, а й винятковою технікою володіння м'яча. Його дивовижні акробатичні прийоми ветерани народної гри виокремлюють і нині. А працюючи дитячим тренером у динамівському клубі, Голубєв виховав чимало здібних майстрів. Достатньо сказати, що він якийсь час опікувався майбутньою мега-зіркою Олегом Блохіним!


Починаючи з 2000 року, Київська обласна федерація під проводом Олександра Тютюна проводить зимовий турнір пам'яті Віталія Голубєва. Прем'єрний сезон приніс успіх бориспільському "Борисфену", на той час — клубу другої національної ліги. Підопічні тренера Анатолія Бузника, серед яких були й особливо талановиті Руслан Бідненко, Роман Литовчак, Андрій Смалько, брати Денис і Максим Стояни та інші, виграли фінал у рівного за рангом малинського "Папірника" лише в серії післяматчевих пенальті. Цікаво, що найкращим гравцем Меморіалу Голубєва-2000 став 18-річний Бідненко, який за кілька років зіграє в складі національної команди України на знаменитому "Стад де Франс" у передмісті Парижа проти титулованої збірної Франції.


Попри те, що популярність іменних змагань була неймовірно високою і на старт виходили по п'ятнадцять-двадцять команд з різних українських регіонів, наші повпреди здобували головний приз найчастіше. Бо серед десяти тріумфаторів попередніх років аж п'ять — з Київщини. Після "Борисфена" перше місце на Меморіалі Голубєва завойовували "Україна" з Красної Слобідки Обухівського району, обухівський "Дніпро", "Грань" з Бузової та ставищенський "Хілд-Любомир". Останній, очолюваний президентом Леонідом Джужиком і тренером Володимиром Мартинюком, виграв минулорічний фінал у "Податкового університету" з Ірпеня на його полі і вважається чинним володарем особливо престижного призу всеукраїнського гатунку.
Цьогорічний турнір пам'яті незабутнього динамівця пройде на стадіонах Києва та столичної області з 12 по 21 лютого. Очікується, що змагатимуться команди різного статусу та рангу в манежах АТ "ФК "Динамо" (Київ)" у Чапаївці та ФК "Княжа" в Щасливому, а також на полях із штучним покриттям у Лютежі Вишгородського району, Козині Обухівського, Ірпені та в київській ДЮСШ-15 на Теремках. Серед тих, хто вже підтвердив участь в Меморіалі Голубєва-2010, — ФК "Суми", київська "Зірка" та провідні колективи Київщини.


www.kiev-pravda.kiev.ua


 

Переглядів: 816 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024