Вівторок, 23.04.2024, 19:46

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 25 » Меморіал Олега Макарова
Меморіал Олега Макарова
16:46
Групові перегони. Кожний з квінтетів мав особливо важливий матч навіть останнього туру. Правда, в двох перших групах, де згуртувалися команди професіоналів, ішлося про третє призове місце. Зате в двох наступних очні зустрічі фаворитів мали з'ясувати, хто стане переможцем, а хто мусить пройти додаткове випробування стиковим поєдинком за вихід до чвертьфіналу. Нагодою зачепитися за рятівну третю позицію скористалася лише одна команда з другої національної ліги. Мова про вінницьку "Ниву", яка без особливих пригод обіграла оболонських резервістів з рахунком 2:0. Причому вдруге на турнірі кияни "відзначилися" самострілом. Цього разу м'яч у свої ворота зрізав відомий за виступами в обухівській "Вікторії" Майданевич. А от "Єдність" з Плисок, розійшовшись миром з арсенальськими дублерами — 1:1, вибула з Меморіалу Макарова вже на стадії групових змагань. Тим часом у протистояннях з основними конкурентами чвертьфінальні путівки завоювали макарівці та ставищенці. Перші в Лютежі переграли господарів із "Діназа" — 3:2, а другі на столичних Теремках зіграли внічию з командою Крюківщини — 1:1 і випередили її завдяки кращій різниці забитих і пропущених м'ячів. Цікаво, що серед макарівців відзначилися голами граючий тренер Мандрика та головний бомбардир Зборовський, а в "Хілді-Любомирі" третій м'яч у січні забив молодший з братів Іллічових. Отже, підсумкове розташування команд у групових таблицях набуло такого вигляду: "А" — "Динамо-мол." (10 очок), "Зеніт" і "Нива" (по 6), "Динамо-Академія" (4), "Оболонь-мол." (2), "Б" — "Десна" (12), "Юність" (6), "Арсенал-мол." (5), "Єдність" (4), "Княжа" (1), "В" — "Макарів" (10), "Діназ" (9), "Буча" (6), "Діназ-2" (4), ДЮСШ-15-93 (жодного), "Г" — "Хілд-Любомир" і "Вишневе-Динамо" (по 8), ДЮСШ-15 (7),  "Колос" (4), "Місто Світла" (жодного). Всі матчі на груповій стадії виграла лише першолігова "Десна" з Чернігова. Тренує команду Олександр Рябоконь: з його іменем пов'язані найгучніші перемоги вельми популярного на межі століть бориспільського "Борисфена".
Стиковий раунд. Останні вакансії на чвертьфінальній стадії представницьких змагань мали заповнити переможці двох стикових зустрічей. Зійшлися в них, як і передбачав регламент, треті команди групи "А" і "Б", а також ті, що фінішували другими в інших квінтетах. Обидва поєдинки відбулися в динамівському манежі й особливою напругою не відзначилися. Вінницька "Нива", укомплектована переважно гравцями броварського "Нафкома", що припинив існування минулого літа, завдала вирішального удару вишгородському "Діназу" в самісінькому дебюті. На другій хвилині м'яч забив Гергелюк, а на четвертій — моторний і технічний Бовтрук. Більше того, на шостій хвилині рахунок мав стати й розгромним, однак Кушка схибив з одинадцятиметрової позначки. Але й ця відносна посмішка фортуни вивести "Діназ" з ігрового нокдауну не змогла. Надалі вишгородці були зніченими і перебігу подій не змінили — 0:2. А динамівці з Крюківщини взагалі  "поставили на коліна" молодіжну команду прем'єр-лігового "Арсеналу" — 4:1. Цікаво, що свій четвертий гол для дружного колективу Душка та Миколаєнка провів успішний на цьому турнірі Бабич.
Чвертьфінальні матчі. Рідкісні для Центральної України сильні й затяжні морози таки позначилися й на кількості учасників. "Юність" з Чернігова, створивши гучну сенсацію перемогою над "Єдністю" з Плисок у групових змаганнях, до Щасливого минулої суботи не доїхала: клубний автобус остаточно зупинився неподалік Козельця. Відтак ставищенський "Хілд-Любомир" автоматично став напівфіналістом. А тим часом інша чвертьфінальна пара в Щасливому — чернігівська "Десна" та вінницька "Нива" — змушена була вдатися до футбольної лотереї після  нульової нічиєї в ігровий час. Поталанило деснянцям, значно краще пристосованим до манежу в Щасливому з огляду на те, що ледь не півкоманди Рябоконя свого часу проходили футбольний вишкіл саме там. Не вдалося уникнути післяматчевих пенальті  і в динамівській міжусобиці, що відбулася під затишним дахом ігрового манежу в Кончі-Заспі. До того ж особливої похвали заслужили аматори з Крюківщини. Скориставшись грубими помилками київського воротаря Загладька, вони виграли перший тайм з рахунком 2:0 (м'ячі забили Бабич і Дорошенко). Підопічні Мунтяна лише ціною надзусиль звели матч до нічиєї (Суарес, Осадчий, асистент — Морозюк). А в серії пенальті фортуна відвернулася від "Вишневого-Динамо", коли Крайовий- старший в шостій спробі не влучив у ціль — 5:6. Натомість в очікуваному з особливим інтересом протистоянні "Зеніт" — "Макарів" справжньої боротьби не склалося. Макарівці, з-поміж яких стрілецьким покером виокремився Мозговий, виграли насправді переконливо — 5:2. Хоча й боярці не мають підстав для великого розчарування: двох юнаків, вихованих тренером Наумчуком, — Кубу та Мазура — запросила до свого складу друголігова "Нива" з Вінниці. А вчора в динамівському манежі путівки до фіналу розігрували "Десна" — ФК "Макарів" і молодіжне "Динамо" — "Хілд-Любомир"…

Валерій ВАЛЕРКО. www.kiev-pravda.kiev.ua

Категорія: Меморіал Макарова | Переглядів: 1028 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024