П'ятниця, 19.04.2024, 20:23

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 26 » Поздравления от Федерации Футбола Украины
Поздравления от Федерации Футбола Украины
16:28
Сегодня на Международном семинаре «Развития школьного футбола», президент ФФУ Григорий Суркис поздравил лучшую футзалистку мира Горобец Алину и главного тренера ФК "Беличанка-НПУ" - Колока Владимира Васильевича. Григорий Михайлович вручил памятные медали за заслуги в футболе, а Алине подарили плазменный телевизор.

Так же к поздравлениям присоединился и Министр по делам семьи, молодежи и спорта Юрий Павленко!

И уже сегодня вечером, в поднесенном настроение коллектив ФК "Беличанка-НПУ" отправляется на Международный турнир в Венгрию.

Вашему вниманию фрагмент выступления президента ФФУ Григория Суркиса:

Шановні пані та панове, колеги, друзі!

Я радий вітати в цьому прекрасному Будинку футболу таке шановне зібрання. Наші зустрічі вже стали традицією. Саме ви − вчителі та методисти, дитячі тренери та ентузіасти масового футболу − є головними дійовими особами у формуванні здорового способу життя української молоді.

Кілька слів про успіхи вже здобуті.
...
Асоціації аматорського футболу вдалося втримати на належному рівні наймасовіші змагання України − «Шкіряний м’яч». Це було б неможливо без підтримки ФФУ, без об’єднання зусиль із Міністерством освіти та науки, Мінсім’їмолодьспорту. Обидва міністерства, до речі, організують для молоді ще багато цікавих і корисних змагань.

Коли ми укладали Угоду про впровадження в загальноосвітніх школах третього уроку фізкультури з елементами футболу, в УЄФА уважно слідкували − чи довго протримається це небачене тоді для Європи і світу нововведення. І, переконавшись у серйозності наших намірів, офіційно визнали Україну взірцем для інших асоціацій. Підкреслю, наша співпраця з Міністерством освіті та науки в цьому проекті триває вже восьмий рік, і до угоди, згідно з якою ми працюватимемо до 2012-го, долучилося й Міністерство сім'ї, молоді та спорту.

Але існують регіони, насамперед це Одеська та Житомирська області, де місцеві федерації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки ніяк не відпрацюють спільного підходу до проведення змагань. У підсумку страждає дитячий футбол, а з ним і наші з вами діти.

Необхідно більше уваги приділяти початковим етапам «Шкіряного м'яча» − це районний та міський рівні. Головна мета цього проекту − дати можливість долучитися до улюбленої гри кожній дитині, яка має бажання − навіть якщо в неї не вистачає спеціальної підготовки чи здібностей. Маємо позитивні приклади. Так, у Новоселицькому районі Чернівецької області у змаганнях беруть участь усі без винятку школи, а нагородження призерів перетворюється на справжнє свято, за що треба дякувати районній федерації футболу та її голові Віталію Ротору. Можна згадати й селище Коцюбинське під Києвом, де футбол давно вже став тотальним захопленням не лише хлопців, а − насамперед − дівчат.

До речі, сьогодні ми запросили на нашу зустріч вихованку жіночого клубу «Біличанка», яка представляє Коцюбинське, − Аліну Горобець, а також її тренера Володимира Колока. Аліну нещодавно визнано найкращим гравцем світового жіночого футзалу. Привітаймо дівчину та її наставника.

Наші подальші кроки в напрямку розвитку шкільного футболу − організація профільних гуртків при навчальних закладах та участь у цікавому проекті Open Fun Football Schools, який курирує УЄФА. З нинішнього року ми щорічно відкриватимемо по всій країні 10-12 спеціальних футбольних таборів, куди запрошуватимуться хлопці та дівчата, які не займаються футболом на елітному рівні. При цьому школам постачатиметься багато спортивного обладнання, діти отримуватимуть необхідне екіпірування, а тренери, вчителі та інструктори до того ж проходитимуть спеціальну підготовку. У зв’язку з цим чекаємо від вас пропозицій. З вашою допомогою будуть складені списки регіонів і муніципалітетів для розташування таборів, а також визначене коло людей, які безпосередньо реалізуватимуть цей проект.

...
У 2010 році ФФУ − за рахунок власних коштів, надходжень від спонсорів і партнерів − реалізуватиме ідею забезпечення регіонів комплектом «Усе для уроку футболу». У дитячому рюкзачку з футбольною символікою лежатимуть м'яч, насос, манішки, фішки для розмітки, нова програма зі шкільного футболу, а також наша книга та диски з методиками занять, у тому числі − самостійних. Продовжимо ми й програму передачі школам футбольних м'ячів.

У 2010 році − 19 травня − вперше відбудеться День масового футболу УЄФА. PR-компанія цього заходу стартує за 100 днів − уже в лютому. Ми плануємо провести ці важливі пропагандистські заходи в усіх регіонах України, і тут нам також не обійтися без вашої дієвої допомоги.

Щиро переконаний у тому, що успіхи на ниві масового футболу стали додатковим важливим аргументом на користь України при виборі УЄФА і підґрунтям тієї довіри, яку нам надали щодо кількості приймаючих міст Євро-2012. Ми з вами працюємо на майбутнє − своє і наших нащадків, на майбутнє усієї нашої країни.

Дякую за увагу!

www.belichanka.at.ua


Категорія: Жіночий футзал | Переглядів: 13785 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024