Субота, 20.04.2024, 07:05

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 14 » Уроки «Атлета»
Уроки «Атлета»
23:54

Близько двохсот юних футболістів узяли участь в традиційному всеукраїнському турнірі "Кубок Дарниці", організованому столичною спеціалізованою дитячо-юнацькою школою олімпійського резерву "Атлет" за підтримки уславленого київського клубу "Динамо". Київщину в цих престижних змаганнях представляла вишгородська "Чайка". Серед її конкурентів були авторитетні футбольні колективи Києва, Житомира та Чернігова, зокрема три команди господарів і дві — динамівські.


"Чайка" не загубилася серед іменитих учасників, а в стиковому матчі за дев'яте місце навіть спромоглася на приємну несподіванку. В ігровий час особливо напруженого поєдинку вишгородців з другою командою "Динамо" було зафіксовано бойову нічию — 5:5, а в серії післяматчевих пенальті наші земляки перемогли киян з рахунком 4:3. Окрім того, спеціальний приз отримав юний вишгородець Микола Романюк — найкращий в конкурсі пенальтистів.


А взагалі, весь турнір, як то кажуть, пройшов на одному диханні: цікаво, динамічно та безкомпромісно. Тон задали господарі: саме провідні команди "Атлета" виграли групові перегони.  Однак до фіналу пробилася лише перша з них, а другою заповітною перепусткою заволодів клуб "Європа" з Прилук, що в Чернігівській області. "Атлет", підготовлений тренером Олегом Царюком, виявився неперевершеним і в останньому матчі турніру — 4:1. Саме в його складі виступали найяскравіші гравці представницьких змагань: Андрій Липовий, забивши одинадцять м'ячів, отримав приз найвлучнішого снайпера, а Андрій Лакеєнко — найкращого гравця Кубка Дарниці-2010.
Третє місце підсумку посіла перша команда "Динамо", яка вирвала перемогу в "Атлета-2" лише в серії пенальті. Динамівець Артем Бондаренко став найкращим оборонцем змагань, Іван Кучерук з "Атлета-2" — найкращим воротарем, а Владислав Наумець з житомирського "Полісся" отримав приз найуспішнішого форварда.
Цьогорічний Кубок Дарниці, участь в якому взяли хлопці 1999-2000 років народження, відбувся в бездоганно підготовленому спортзалі СДЮШОР "Атлет". Основні організаційні клопоти взяли на себе президент ФК "Атлет" Олександр Старовойт і безпосередньо школа під проводом авторитетного фахівця Володимира Васькевича. Віце-президент ФК "Динамо" (Київ) Вадим Костюченко вручив лауреатам змагань бутси, гетри, журнали та книжки футбольної тематики. І взагалі, на Кубку Дарниці обділених увагою організаторів або симпатиків народної гри не було. Можливо, саме тому цей турнір користується неабияким авторитетом і популярністю не лише в Україні, а й за кордоном: брати участь в "атлетівському" дійстві вважають за честь. Не дивно, що його літопис уже зібрав інформацію майже за чверть століття!
Не менш важливою є й інша подробиця. СДЮШОР "Атлет" повноцінно функціонує лише сьомий рік. Але за цей  період він досяг не тільки вагомих спортивних результатів — торік, приміром, "Атлет" посів четверте місце в клубному заліку футбольного чемпіонату Києва, а й став взірцевим з огляду на постановку навчально-виховної та методичної роботи. Це — беззаперечна заслуга творчо та організаційно активного директора Володимира Васькевича, методиста Едуарда Філенка  та  багатьох їхніх колег. Саме тому так охоче їдуть на гостини до "Атлета" фахівці звідусюди: там насправді є в кого і чого навчитися.

*   *   *

Кубок Дарниці — один з найдавніших турнірів у дитячо-юнацькому футболі України. Він розігрується з 1988 року! Раніше цим яскравим дійством опікувалися клуб і школа "Дружба". Тепер — СДЮШОР "Атлет". Київщина футбольна регулярно бере участь в представницьких змаганнях. Минулого року фастівські хлопчаки під проводом тренера Віктора Осколка посіли сьоме місце.

Валерій ВАЛЕРКО

газета «Київська Правда», www.kiev-pravda.kiev.ua

Переглядів: 925 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024