Субота, 20.04.2024, 06:42

 

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Відвідувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 14 » Зимові перегони
Зимові перегони
00:03

Перший цього року цикл представницьких змагань за участю футбольних команд аматорського та професіонального рангу відбудеться на стадіонах столичного регіону. Мова про традиційний Меморіал Олега Макарова. Організатором зимового футбольного дійства виступає Київська обласна федерація під проводом Олександра Тютюна.

Турнір пам'яті. Олег Макаров був яскравим і, без перебільшення, видатним футбольним воротарем. Він увійшов до літопису народної гри як перший український чемпіон Радянського Союзу, багаторічний страж воріт київського "Динамо". Заслужений майстер спорту, удостоєний ще за життя символічного титулу "Воротар Республіки", Олег Макаров пізніше став і заслуженим тренером України — за виховання талановитої спортивної молоді. Він відійшов у вічність 1995-го. А вже з наступного року Київська обласна федерація футболу проводить турнір пам'яті Макарова. Першим переможцем зимових змагань став житомирський "Хімік". Але найчастіше — п'ять разів — головний приз ставав надбанням другої команди київського "Динамо". Свого часу тріумфували на Меморіалі Макарова й наші земляки — білоцерківська "Ригонда", бориспільський "Борисфен" і "Нафком-Академія" з Ірпеня.


Ювілейний і рекордний. Нинішній турнір — п'ятнадцятий за ліком. Для представницьких змагань в українській державі ювілей і справді неабиякий. Своєрідним салютом удостоїли вагому літописну дату й учасники цьогорічних зимових перегонів: на старт виходить аж двадцять одна команда! Це кількісний рекорд, оскільки до цього найбільше учасників було двадцять — 2003 та 2008 років. Минулого зимового сезону, до речі, першість на Меморіалі Макарова виборювали шістнадцять колективів. Як і раніше, всеукраїнський статус авторитетних змагань підтвердили своєю участю представники чотирьох регіонів — Києва, Київської, Вінницької та Чернігівської областей.


Конкурсанти і групи. Шість команд мають професіональний статус: три представляють молодіжну першість прем'єр-ліги, одна — першу національну лігу, дві — другу. Рейтинговий лідер ювілейного сезону Меморіалу Макарова — чернігівська "Десна", що виступає в першій національній лізі, а тренує її добре відомий за плідною працею в "Борисфені" Олександр Рябоконь. Склади попередніх груп мають такий вигляд: "А" — "Зеніт" (Боярка), молодіжні команди "Динамо" та "Оболоні", "Нива" (Вінниця) та "Динамо-Академія" (Київ); "Б" — молодіжна команда київського "Арсеналу", чернігівські "Десна" та "Юність", "Єдність" (Плиски) та "Княжа" (Щасливе); "В" — "Податковий університет" (Ірпінь), ФК "Макарів", ФК "Буча", дві команди вишгородського "Діназа", а також друга команда ДЮСШ-15 (Київ); "Г" — "Колос" (Музичі), "Вишневе-Динамо" (Крюківщина), ДЮСШ-15 (Київ), "Хілд-Любомир" (Ставище) та "Місто Світла" (Київ). Найавторитетнішими представниками Київської області будуть клуби з Макарова, Крюківщини та Ставища: минулого сезону вони посіли друге-четверте місця в обласному чемпіонаті. Правда, команда Крюківщини тоді виступала під прапором Вишневого.


Умови і строки. Групові перегони триватимуть з 15 по 21 січня. До чвертьфіналу потраплять по два найкращі клуби з груп "А" і "Б", переможці груп "В" і "Г", а також найкращі з двох стикових дуетів, у котрих зійдуться треті колективи груп "А" і "Б" з другими командами груп "В" і "Г". Найсильніші команда Меморіалу Макарова-2010 визначиться 27 січня. Матчі пройдуть на динамівській базі "Конча-Заспа" в Чапаївці, а також у манежі ФК "Княжа" (сел. Щасливе) та на стадіонах із штучним покриттям у Лютежі, Ірпені, Києві (ДЮСШ-15).

Валерій ВАЛЕРКО

газета «Київська Правда», www.kiev-pravda.kiev.ua

Категорія: Меморіал Макарова | Переглядів: 831 | Додав: Romario
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024